Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elnézést kért zsidóellenes megnyilvánulása miatt Susan Sarandon

Elnézést kért Izrael- és zsidóellenes kijelentéseiért Susan Sarandon Oscar-díjas amerikai színésznő.

A művész a közösségi médiában megjelent bejegyzésében „szörnyű hibának” nevezte a november közepén egy New York-i palesztinpárti tüntetésen mondott szavait, amelyek többi között arról szóltak: „az a harag és gyűlölet, amit a zsidók az október 7-i mészárlás nyomán megtapasztalnak, csak ízelítő abból a bánásmódból, amit a muszlimok átélnek ebben az országban”.
A baloldali nézeteiről ismert színésznő elismerte, pontosan az ellenkezője igaz annak, amit állított, miszerint a zsidók számára a közelmúltig idegen volt az üldöztetés. Utalt az évszázadokon át tartó üldözésre, valamint az Európában zsidókat célzó népirtásra, és hozzátette, már megbánta „a valóság lekicsinylését”. A színész szerint eredeti szándéka az volt, hogy kimutassa szolidaritását azokkal, akik a „bigottság” minden formája ellen küzdenek.
Susan Sarandon november 17-én New York belvárosában a palesztinok mellett és Izrael ellen tartott tüntetésen mondott beszédet az összegyűlt tömeg előtt. Az elhangzottak nyomán az egyik meghatározó hollywoodi színészügynökség, az UTA bejelentette, törli ügyfelei közül a művészt, és a héten megerősítette, hogy Susan Sarandon már nem tartozik az általa képviselt színészek közé. (MTI)