Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hosszú Katinka az anyaságról: Mintha most teljesedett volna ki az életem

Lassan hat hónapos lesz a kislánya.

Hosszú Katinka és Gelencsér Máté első gyereke, Kamília tavaly nyáron született meg. Az úszónő most a Nők Lapjának adott interjút az anyasággal kapcsolatban, melyben egyebek közt arról is mesélt, hogy bár kezdetben úgy érezte, a férjével minden téren készen állnak a gyerekvállalásra, miután szűk körben publikussá vált a terhessége, és a gyerekes barátnőivel is beszélgetni kezdett a témában, meglepődött, mennyire nincs képben. Mint mondta, bármennyire is utána olvasott a dolgoknak, a szülést követő első hat hét valósága mindent felülírt, és eleinte az etetéssel is akadtak nehézségei.
Az első hónapban előfordult olyan, hogy Mátéval mind a ketten kétségbeesetten néztük egymást, nekem potyogtak a könnyeim, mert fogalmunk sem volt, mit kellene csinálnunk, amikor Kamília csak sír és sír, nem akarja abbahagyni, holott már mindent megpróbáltunk – emlékezett vissza.
A gyermek iránti aggódás valószínűleg egy teljesen más érzés, mint amilyet az eddigi életem során bármikor is éreztem. Olyan lelki trauma, amit nyilván minden anya átél, és nehéz szavakba önteni. Nemrég felhívtam anyukámat, elmeséltem neki, hogy ezen aggódom, meg azon gondolkozom, meg hogy majd milyen jó lesz, ha Kamília nagyobb lesz, és el tudja mondani, mi baja. Erre csak legyintett: »Ez az aggodalom most már életed végéig elkísér.« Valószínűleg igaza van – mondta.
Ami a rutinjukat illeti, az úszónő elárulta, hogy jelenleg az ébredés, az alvás, az etetések, a tisztába tételek és a fürdetés időpontjainak ismetlődései adják meg a napok keretét, amit szigorúan próbálnak is tartani. Kamília most az éjszakáik nyolcvan százalékát átalussza, amit áldásként, egyúttal nagy mázliként is élnek meg a férjével.
Hosszú a szüléséről is szót ejtett az interjúban: mint mondta, leírhatatlan volt a fájdalma, a regenerációban viszont sokat segített a sportmúltja. A terhessége alatt 30 kilót hízott, miután viszont a babája megérkezett, ennek több mint a fele le is ment. Két nappal később már nem volt semmilyen testi fájdalma sem.
Az úszást a hatodik hónapig nem hagyta abba, és szinte végig járt konditerembe is a várandóssága alatt. Miután Kamília megszületett, hat héttel később újra ellátogatott az uszodába, mint mondja, leginkább a lelkének kellett az edzés és a víz közelsége. Előre megtervezett edzésrendet viszont egyelőre nem követ, hiszen a kislánya az elsődleges prioritása.
A napjaim képlékeny masszává váltak. Jelen pillanatban sem tudom, holnap mikor, milyen edzést tudok beiktatni. Van ugyan egy alapelképzelésem, de lehet, hogy Kamília felrúgja. Hiszen ő a prioritás. Teljes kontroll alatt tart, diktálja a napi ritmust – árulta el Katinka.
A jövővel kapcsolatosan Hosszú elárulta, hogy sok gyereket szeretne, legalább hármat, de lehet, négyet. Úgy véli, olyan őszinte családként működnek majd együtt, akik a hétköznapi konfliktusok közepette is mindig számíthatnak egymásra. Mint mondja, férjével a kapcsolatuk alapja az őszinteség, és remekül meg is értik egymást. Hangsúlyozta, szerinte lehet és kell is azon dolgozni, hogy egy hosszú házasság működni tudjon, a témáról rendszeresen beszélnek is otthon. Hetente kétszer pedig „kötelező” közös programot terveznek Gelencsérrel, ez idő alatt a nagymama szokott vigyázni Kamíliára.
A beszélgetésben arról is szó esett, hogy az úszónő úgy érzi, az elmúlt négy évben sokat lazult, a felszabadultsága pedig immáron kiegészül azzal az óriási boldogsággal is, amit a kislánya ad nekik nap mint nap.
Mintha most teljesedett volna ki az életem. Bár ezt nem biztos, hogy mindenki így látja – tette hozzá, utalva a neki címzett negatív kommentekre, amikkel kapcsolatban úgy fogalmaz, korábban sem szűkölködött bennük.
Mint mondta, megosztó személyiségnek tartja magát amiatt, mert meri, és időről időre ki is mondja a véleményét. Úgy véli, ezen szokása miatt valaki lehet, hogy jobban fogja szeretni, valaki viszont nem, szerinte viszont beszédes, hogy szemtől szemben még sosem kapott negatív megjegyzést.
Ami az anyaság hozta változásokat illeti, Hosszú elárulta, hogy a kislánya miatt sokat lágyult a hétköznapi életben, ezzel együtt viszont meg is kellett keményítenie magát.
– Például míg a szülés előtt percekig győzködtem magam, hogy ugorjak be a vízbe, most erre nincs idő, pikkpakk bevetem magam és nyomom, hogy azt a lopott egy órát kihasználjam, az aktuális állapotomhoz képest kihozzam magamból a maximumot. Aztán irány haza, ahol szintén helyt kell állnom. Tehát összességében még keményebbé kellett válnom – magyarázta az úszónő.