Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Súlyos daganatos betegséggel küzd Tompos Kátya, összefogott az ország a színésznőért

Ritka daganatos megbetegedéssel küzd Tompos Kátya. Betegségére külföldön érhető el csupán a legmegfelelőbb gyógykezelés.

Csütörtök délelőtt a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán számoltak be arról, hogy Tompos Kátya rákkal küzd, betegsége miatt nem látható két éve a színházakban, és ezért tűnt el a média látómezejéről is.
A »világot jelentő deszkákat« már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte. Kátya a daganatos betegségek egy olyan ritka válfajában szenved, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem elérhető. Külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisai az állam által nem finanszírozottak, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget – olvasható az oldal közleményében.
Mint írják, a színésznő kérésére eddig kizárták a nyilvánosságot, ám eljött az idő, hogy a nagyközönséghez forduljanak segítségért. Tudatták, hogy két módon lehet támogatni Tompost: egyrészt a május 25-ére rendezett, „Szeretünk Kátya” címet viselő jótékonysági gálán a Szegedi Nemzeti Színházban, mely esemény teljes bevétele a színésznő gyógykezelési alapjára kerül. Amennyiben pedig valaki nem tud részt venni a gálán, ám szívesen segítené a színművészt, a Fábián Juli Emlékalapítvány számlájára is utalhat.