Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mesterséges intelligenciával működő döntéstámogató rendszer segíti a stroke-ellátást

Mesterséges intelligencia (MI) alapú központi döntéstámogató rendszer segíti a stroke-ellátást egy európai uniós támogatásnak köszönhetően.

A projekt keretében az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet (OMIII) az elnyert 1,286 milliárd forintos támogatásból egy olyan MI alapú automata képértékelő rendszert vezetett be a betegellátásban, amelynek segítségével a kiépített teleradiológiai rendszer 28 stroke-centrumból fogadja, automatikusan értékeli, majd a releváns intézményekbe továbbítja az akut stroke-betegekről készült képalkotó vizsgálatok képi és feldolgozott numerikus eredményeit – közölte az intézet az MTI-vel.
Hozzátették: a fejlesztés célja, hogy a projekt eredményeképpen Magyarországon hozzáférhetővé váljanak olyan új eljárások, módszerek, technológiák, amelyek Magyarországon jelenleg közfinanszírozott ellátásban nem elérhetők.
A rendszer képes integrált módon értékelni a klinikai állapotot, az időfaktorokat és a képalkotó vizsgálatok eredményét, mindez pedig lehetségessé teszi, hogy az optimális terápiáról a lehető leggyorsabban szülessen döntés.