Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ezer milliárd dollárral megnövelheti a bankok bevételét a mesterséges intelligencia az évtized végére

A bankszektor globális bevételét ezer milliárd dollárral is megnövelheti a mesterséges intelligencia használata 2030-ra a Roland Berger felmérése szerint.

A tanácsadó cég szerdai közleményében jelezte: a mesterséges intelligencia a jelentősen növekvő üzleti forgalom, a jobb árazás és a jobb ügyfélélmény révén fog többletbevételeket generálni, emellett pedig akár 30 százalékkal csökkennek majd a működési és a kockázati költségek, ehhez azonban fel kell ismerni a használatában rejlő lehetőségeket.
A Roland Berger több mint 50 felhasználási esetet azonosított a mesterséges intelligencia banki alkalmazására. Az ügyfélközpontú, ügyfélkapcsolati alkalmazások a lakossági banki szolgáltatásoktól kezdve a vagyon- és befektetési menedzsmentig minden területen segíthetik a növekedést és javíthatják az ügyfelek elégedettségét.
A középszintű irodai alkalmazásokkal szemben a mesterséges intelligencia kiváló eredményeket hoz a csalások felderítésében és megelőzésében például a pénzmosás elleni küzdelem területén. A kiberbiztonság és a kiberellenálló-képesség további két olyan terület, ahol a mesterséges intelligencia már most is jelentős előnyökkel jár. A back-office alkalmazások, például a fizetési műveletek és az informatikai műveletek, de az adatkivonás, a dokumentumfeldolgozás és minden más automatizálható folyamat is nyilvánvaló célpontja a mesterséges intelligencia alkalmazásának – írták.
A tanácsadó ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a mesterséges intelligencia rendszerek térhódítása miatt új kockázatokkal és bizonytalanságokkal is foglalkozni kell a pénzügyi szolgáltató szervezetekben.
Az elmúlt két évben tapasztalt gyors fejlődés tovább gyorsul a közlemény szerint. A Roland Berger felidézte, hogy banki vezetők körében végzett nemzetközi felmérése szerint a vezetők 2025 végére várják a fordulópont elérését, ami után a mesterséges intelligenciát leggyorsabban alkalmazó bankok elkezdik realizálni az előnyöket. (MTI)