Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Minden Balaton-parti településen garantálni kell egy ingyenes szabadstrandot

Minden Balaton-parti településen egy ingyenesen elérhető szabadstrand garantálását javasolta a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Kálmán Olga a DK Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatón elmondta: a jó idő beköszöntével egyre többen szeretnék szabadidejüket a Balatonnál tölteni, a fizetős partszakaszok viszont még a tavalyi évhez képest is „mértéktelenül megdrágultak”, a szabadstrandok közül pedig alig maradt egy-kettő, „miután Orbán emberei beépítették az egész Balaton-partot”.
A Demokratikus Koalíció árnyékkormányának javaslata szerint az összes Balaton-parti településen garantálni kell egy mindenki számára ingyenesen elérhető szabadstrandot. – Elég volt abból, hogy a fideszes oligarchák és a strandbelépőket drágító orbáni infláció még a pihenés lehetőségét is elveszi a tisztességes magyaroktól – fogalmazott az árnyékkormány szóvivője.
Szavai szerint azok után, hogy az árak a boltokban megfizethetetlenek, a kormány áremelései miatt egyre kevesebbet érnek a bérek, valamint a nyugdíjak és a miniszterelnök az emberekre szabadította Európa legmagasabb inflációját, a Fidesz még a Balatont is kisajátítja magának.
A DK Dobrev Klára vezette árnyékkormánya ezt sosem engedné: azért dolgoznak, hogy letörjék az inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek Magyarországon – húzta alá Kálmán Olga. (MTI)

Fotó: MTI/Mohai Balázs