Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kétszáz vadonatúj kerékpárral bővül a Mol Bubi

Azt írták, hogy a BKK jelentősen növeli a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkját.

Kétszáz új biciklivel bővül a Mol Bubi, Budapest közbringa-szolgáltatása, ennek köszönhetően a fővárosban közlekedők már mintegy 2500 kerékpárt használhatnak a rendszerben – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.
Az új zuglói gyűjtőállomások átadása után 200 vadonatúj kerékpárral bővül a rendszer, melyek első példányai már az utcán vannak, napokon belül pedig már 2460 bringát használhatnak a Bubival közlekedők.
A közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a 2021-es megújulás óta folyamatosan nő, ezért döntött a társaság az újabb fejlesztésről. A BKK 2021 májusa óta 1260 új Mol Bubi-kerékpárt állított forgalomba.
A közbringahálózat az év minden szakaszában újabb és újabb rekordokat dönt. A téli hónapokban a Mol Bubi havi és átlagos használata a korábbi hasonló időszakhoz képest 60-70 százalékkal emelkedett. Májusban már ötmilliomodik alkalommal utaztak a Mol Bubival. Júniusban pedig a havi utazásszám meghaladta a 389 ezret, ami rekord.
A társaság negyedszerre bővítette a Mol Bubi hálózatát: legutóbb Zuglóban adott át állomásokat. Korábban a VI. és a VIII. kerületben, a Városligetben, valamint Óbudán történt hasonló fejlesztés, így már 196 állomáson vehetik fel és tehetik le a kerékpárokat az ügyfelek.
A társaság jelenleg is több önkormányzattal egyeztet a jövőbeli bővítésekről – áll a közleményben.