Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyűjtést szervez a viharkárosultaknak a református szeretetszolgálat

A kánikulát felváltó, nagy erejű viharok komoly károkat okoztak több térségben.

Országos adománygyűjtést indít a Baranya és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye településeit sújtó viharok károsultjainak megsegítésére a Magyar Református Szeretetszolgálat.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagyecseden több száz lakóház vált lakhatatlanná a megrongálódott tetőszerkezetek miatt, de Baranya vármegye több településén – köztük Marócsán, Drávafokon, Kákicson és Csányoszrón – is hatalmas károk keletkeztek, lakóépületeket, templomokat rongált meg a vihar – ismertették.
Kiemelték, hogy a gyűjtést a viharok által a leginkább érintett térségek polgármestereivel és lelkipásztoraival egyeztetve hirdetik meg.
A beérkező összegből alapítványuk cserepeket, fóliát és tetőléceket vásárol, hogy mielőbb megkezdődhessen a több száz károsult család otthonának helyreállítása.
A gyűjtés nemcsak banki átutalással támogatható, hanem a 1358-as adományvonal hívásával is, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. Javításhoz szükséges eszközöket is fel lehet ajánlani a sellyei katasztrófavédelmi örsön, Nagyecseden pedig a szeretetszolgálat által működtetett Jelenlét Ponton.
Az adománygyűjtés mellett a szeretetszolgálat önkéntesek jelentkezését is várja, akik kutató-mentő csoportjuk tagjaival együtt a helyszínen segítenének a megrongálódott tetők azonnali helyreállításában. (MTI)