Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szúnyoggyérítés lesz Budapesten és az ország 231 településén

Tíz vármegye 231 településén és 7 budapesti kerületben lesz szúnyoggyérítés a héten.

Budapesten a III., a IV., a XI., a XIII., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben lépnek fel a vérszívók ellen, a főváros mellett pedig Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna és Zala vármegyében lesz szúnyoggyérítés – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.
Kiemelték: a következő napokban a Duna mentén a fővárosban, Pest vármegye több településén, továbbá Baja és Mohács térségében tartanak földi szúnyoggyérítést. Zala vármegyében a Dráva mentén, továbbá Szolnok környékén kell számítani védekezésre.
Csongrád-Csanád vármegyében néhány településen az előző héten a szeles időjárás miatt elmaradt munkákat pótolják – tették hozzá.
Kitértek arra is, hogy esős, szeles időben a kezeléseket nem végzik el, ilyen esetben a pótnapokon, vagyis a meghirdetett időpontot követő két napban végzik el a munkát, ha az időjárás akkor már lehetővé teszi.
A szúnyogok számára a lakókörnyezetünkben létrejövő kisvizek jelentenek ideális élőhelyet. Az elmúlt napok viharai során többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott, ami kedvez a szúnyogoknak. Ezért fontos, hogy ezeket a ház körüli kisvizeket számoljuk fel vagy fedjük le – tanácsolták a közleményben.