Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A BM elfogadta a háziorvosok észrevételeit a nem beutalóköteles időpontfoglalással kapcsolatban

A betegellátást kívánják gyorsítani.

Békássy Szabolcs országos kollegiális szakmai vezető háziorvos eljuttatta a Belügyminisztériumnak (BM) észrevételeit a háziorvosok nem beutalóköteles időpontfoglalásával kapcsolatban, amelyet a tárca elfogadott – erről Rétvári Bence, a minisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatta az MTI-t csütörtökön.
– A rendelettervezet társadalmi egyeztetésének célja épp az, hogy akár az érintettek is elküldjék véleményüket – fogalmazott a politikus.
Rétvári Bence kijelentette: a BM nem kívánja a háziorvosok számára kötelezővé tenni az időpontfoglalást a beutaló nélküli járóbeteg-ellátásokra, ez egy lehetőség.
– A páciens továbbra is közvetlenül a járóbeteg-rendelő betegirányítási központjától kérhet időpontot – hangsúlyozta.
Ugyanakkor a háziorvosoknak biztosítják annak lehetőségét, hogy a beteg állapotára tekintettel tudjanak közvetlenül időpontot foglalni a szakrendelőbe – szögezte le az államtitkár.
Ez az opció gyorsítja a betegellátást, hiszen akár már vizsgálat során foglalhat a háziorvos időpontot, ha szükséges további szakvizsgálat – tette hozzá.
Arra is kitért, hogy az online időpontfoglalási rendszer elindulása egyidejűleg valósul meg az elektronikus beutalók teljes körű használatával, ami az e-receptek bevezetése után „újabb jelentős mérföldkő” az egészségügy fejlesztésében.
– Hosszú távú cél, hogy a lakosság számára is majd kinyíljon az időpontfoglalás lehetősége a szakrendelőkbe –olvasható a politikus közleményében.