Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ismét a rendőrség nevében írt hamis e-mailek terjednek

Sok az olyan valótlan tartalmú levél, amelyekben feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg, és amelyek személyes adatokat tartalmazó válaszadásra szólítanak fel.

Ismét a rendőrség nevében írt hamis, adathalász e-mailek terjednek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrség honlapján. Mindenkit arra kértek, hogy ne hagyja magát megtéveszteni, és figyelmeztesse a hozzátartozóit is.
Számos jel utal arra, hogy adathalászok állnak a háttérben – emelték ki, példaként említve: a levél szövege rossz magyarsággal íródott, a feladó nem létező szervezetekre hivatkozik (Országos Rendőrség), vagy a feladó valós személyek nevében írja alá a levelet, de a beosztás már gyakran téves.
Az ORFK közölte: a rendőrség nem küld fenyegető hangvételű leveleket, nem kommunikál gmail-levelezőrendszeren keresztül, hanem Ügyfélkapun, Hivatali Kapun, Cégkapun vagy hivatalos e-mail címről, illetve postai úton küld leveleket.
Azt tanácsolják, ha valakinek kétsége támad a küldemény hitelességével kapcsolatban, akkor a feladóként feltüntetett szervezettel ne a levélben található címen, hanem a rendőrség hivatalos weboldalán olvasható elérhetőségeken keresztül vegye fel a kapcsolatot. (MTI)