Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Jövőre is kapnak rezsitámogatást a rászoruló idősek Budapesten a fővárostól

Jövőre is kapnak rezsitámogatást a rászoruló idősek Budapesten a fővárostól – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-posztjában.

Január elsejétől is egyszerűsített, könnyen elérhető formában biztosít az önkormányzat évi 48 ezer forint rezsitámogatást azoknak a budapesti nyugdíjasoknak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot – ismertette a főpolgármester.
A bejegyzés szerint a jövedelemhatárt százezer forintról emelték 125 ezer forintra. Évi 24 ezer forint rezsitámogatásra jogosultak azok a fővárosi idősek, akiknek havi ellátása 125 ezer forintnál nagyobb, de nem haladja meg a 214 ezer forintot. Korábban ez a határ 200 ezer forint volt.
Azt írta, „hiába a kormányzati bűvészkedés az inflációs adatokkal, az áremelkedések, a megélhetési válság sokakat hoz kilátástalan helyzetbe továbbra is„. Nekik segíteni elsősorban és mindenekelőtt állami feladat – közölte a főpolgármester.
Az állam azonban az egyénre hárítaná a felelősséget, de mi Budapesten továbbra is a közösség erejében hiszünk. „Ragaszkodunk a szolidaritáshoz, a segítségnyújtáshoz, kötelességünknek érezzük támogatni és megvédeni a nehéz helyzetbe került budapestieket” – fogalmazott a főpolgármester.
Tájékoztatása szerint 21 ezer háztartás fordult segítségért hozzájuk. A rezsitámogatás a gáz-, villany-, víz-, csatorna- vagy távhőszámlán írható jóvá, igényelni a kerületi szociális ellátásban lehet.
Kiemelte: a kerületi és a fővárosi szociális támogatások nem zárják ki egymást, ha valaki mindkettőre jogosult, akkor mindkettőt megkaphatja.
A bejegyzésben Karácsony Gergely kitért arra is, hogy a Fővárosi Önkormányzat által biztosított, és a Hálózat Alapítvány által lebonyolított támogatást legegyszerűbben a kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán, vagy a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán lehet igényelni. (MTI)