Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sikeresen zárult a rendőrség akciója: Közel háromszáz ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetővel szemben intézkedtek

A rendőrök összesen 275 olyan járművezetővel szemben intézkedtek az elmúlt héten, akik ittas vagy bódult állapotban közlekedtek járművükkel.

Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján írja, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által meghirdetett „Alcohol & Drugs” elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök a járművezetők ittas és bódult állapotát ellenőrizték.
Az ittas vagy bódult állapotban közlekedő járművezetők több mint fele olyan súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt, hogy magatartásával megvalósította az ittas járművezetés bűncselekményét – tájékoztattak.
Az ORFK közleménye felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés azért veszélyes, mert az alkohol hatására romlik a sofőr látása, csökken a reakcióideje és az ítélőképessége, a mozdulatai pontatlanabbá válnak, ezzel pedig nemcsak saját magát, utasait, de más, a közúti közlekedésben résztvevőt is veszélyeztet.
Ha valaki ittas, vagy bódult állapotban ül volán mögé, potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben – írták a police.hu-n. (MTI)