Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

November végén kerül a mozikba a Semmelweis Ignác életéről szóló film

Semmelweis címmel november 30-tól látható a magyar mozikban a világhírű magyar orvos életéről szóló új magyar film.

Koltai Lajos új filmjének címszerepét Vecsei H. Miklós, szülésznő segítőjét Nagy Katica alakítja – áll a forgalmazó közleményében.
A romantikus film megidézi a 19. századi Bécs hangulatát, a korabeli kórház tragédiáit, az osztrák és magyar orvosok közötti ellentéteket is.
Semmelweis Ignácra ma legendaként tekintenek, saját korában viszont egészen másképp látták. A bécsi magyar orvosok őrültnek hitték, az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották, akinek csak a rábízott anyák egészsége lebegett a szeme előtt, a klinika vezetője számára pedig maga volt az élő lelkiismeret, mert ha Semmelweis elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik az anyák számára halálos kórt, akkor ők mind gyilkosok.
Koltai Lajos új filmjében a főszereplők mellett fontos szerepet kapott Gálffi László, Kovács Tamás, Lengyel Ferenc, Szűcs Nelli, Elek Ferenc, Kovács Lajos, Györgyi Anna, Csapó Attila, Znamenák István, Hajduk Károly, Simon Kornél, Mészáros Blanka és Kizlinger Lilla is.
A Semmelweis a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Szupermodern Filmstúdió gyártásában készül, producere Lajos Tamás és Vida Joe, operatőre Nagy András, a forgatókönyvet Maruszki Balázs írta. A film dramaturgja Goda Kriszta, látványtervezője Pater Sparrow, jelmeztervezője Szakács Györgyi, vágója Kovács Zoltán. (MTI)