Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Új nagyjátékfilmmel jelentkezik Szőke András

Brigádnapló címmel jelenik meg februárban Szőke András Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, operatőr, színész új filmje.

Az 1970 és 1989 között játszódó film Szentes városának több egységből álló Petőfi Vendéglátó Komplexumával ismerteti meg a nézőket, azon belül is egy cukrász üzem lelkes és kreatív dolgozóival, akiknek naplóbejegyzései repítik vissza a nézőt 54 évvel korábbra, a szocializmus utolsó évtizedeibe – olvasható az alkotók MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a múltidézés azonban inkább eszköz semmint nosztalgia, segítségével aktuális példahelyzetek ismerhetők meg, amelyet a rendezőre oly jellemző szatirikus hang tesz kacagtatóvá és mélyen átérezhetővé.
Maga a napló valóságos, a különleges, kézzel hímzett borítójú, kortörténeti dokumentumot egy egykori dolgozó őrizte meg. A Petőfi brigád 1970-től íródott naplóját olvasva megelevenedik és beszippant a retró hangulattal fűszerezett közösségi élet – írják a közleményben.
A naplóból megismerhetők a dolgos hétköznapok éppúgy, mint az ünnepek és kiemelt események, amelyeknek központi szervező eleme a Petőfi Vendéglátó Komplexum különböző egységei között zajló versengés.
Azonnal megihletett a napló és tudtam, hogy felhasználásával olyan filmet készíthetünk, mely nemcsak hitelesen ábrázolja az akkori életet, hanem segít rávilágítani, fókuszba helyezni a kis közösségek hatalmas összetartó erejét is – idézik a közleményben Szőke Andrást.
A Brigádnapló című alkotás gyártója a Palio Sztár Kft., rendezője Szőke András, operatőre Bán-Horváth Attila. A filmben Szőke András mellett többek között Reviczky Gábor, Szarvas József, Györgyi Anna, Fábry Sándor, Badár Sándor, Gáspár Tibor, Zelei Gábor, Vida Péter, Kautzky Armand és Bede Róbert játszik.