Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Néhány hét múlva a mozikba kerül Csáki László Kék Pelikan című animációja

Április 4-től látható a mozikban Csáki László első animációs mozifilmje, a Kék Pelikan.

A sok humorral és korabeli zenékkel elmesélt, nosztalgikus történet három jóbarátról szól, akik hamisított jegyekkel utaztak Nyugatra a kilencvenes évek derekán – közölték a szervezők az MTI-vel.
Ákos, Laci és Petya rájönnek, hogy a MÁV-nál a jegyeket kézzel írva, kék Pelikan indigót használva töltik ki. Ezt követően egy budapesti belvárosi bérház egyik lakásában megkezdődnek a kísérletezések, hogy hamis vonatjegyekkel mehessenek világot látni.
A Kék Pelikan valós eseményeket dolgoz fel: a film író-rendezője, Csáki László éveken át készített interjúkat olyanokkal, akiknek az életére sorsfordító hatást gyakoroltak a hamis vonatjegyekkel megvalósult külföldi utazások.
A közleményben Csáki Lászlót, a film íróját, rendezőjét idézik, aki elmondta: 1999-ben utazott először hamis vonatjeggyel Párizsba. „Elképesztően izgultam, sőt, egy másik hamis jegyet is vittem magammal az Erasmus-ösztöndíjjal kint lévő évfolyamtársamnak, aki ezzel utazott vissza. A Kék Pelikan főszereplőitől vettem akkoriban ezeket a jegyeket, így ismertem meg őket és a vásárlás és felhasználás folyamatát is” – idézte fel.
A Kék Pelikan című egész estés animációs film producere Felszeghy Ádám és Kázmér Miklós. Az operatőr Horváth Árpád, a vágó Szabó Dániel, a zeneszerző Tövisházi Ambrus és Preiszner Miklós. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával az Umbrella Entertainment produkciójában, Temple Réka koproducer szakmai támogatásával és a Cinemon Entertainment gyártásában készült. A Kék Pelikan a JUNO11 Distribution forgalmazásában látható a hazai mozikban.