Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

November közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop

A kamatstop összesen 80 milliárd forintos tehercsökkenést eredményez.

A brüsszeli szankciók nagyon sok bajt okoznak: elszabadultak az energiaárak, elszabadult az infláció. Ez tönkreteszi az európai és a magyar gazdaságot, mert egyre nagyobb terhet rak a vállalkozásokra is – közölte a közösségi oldalára pénteken felkerült posztban a kormányszóvivő, aki jelezte: november közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop.

Szentkirályi Alexandra kifejtette, hogy a szankciók miatt jelentősen nőnek a vállalkozások energia, a beszerzési- és a szállítási költségei, és sok vállalkozásnak okoz problémát az is, hogy a szankciós infláció miatt drágulnak a hitelek is, így jelentősen emelkednek a törlesztőrészleteik. A kormány – amellett, hogy a családokat és az időseket védi az áremelkedésektől –, a vállalkozások és a munkahelyek védelme érdekében is több döntést hozott. Az egyik ilyen rendkívüli intézkedés, hogy november közepétől életbe lép a vállalkozói kamatstop – tette hozzá.

A részleteket bemutató videóban a kormányszóvivő közölte: a november közepén életbe lépő, és a tervek szerint június végéig tartó vállalkozói kamatstop összesen 80 milliárd forintos tehercsökkenést eredményez. Az intézkedés csaknem 60 ezer kis és közepes vállalkozás körülbelül 2 ezer milliárd forintnyi hitelállományát érinti.

A magyar vállalkozók számos más segítséget is kapnak a kormánytól, de valódi megoldást az jelentene, ha „az európai politika a békerendezés irányába mozdulna el” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra. (MTI)