Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

76 ezer forinttal nőtt az átlagkereset

2023 áprilisában tovább folytatódott a bérek gyarapodása.

A KSH adatai szerint a bruttó átlagkereset 15,5 százalékot növekedve elérte az 568 300 forintot, miközben a nettó bér 391 700 forintra nőtt.

Bár a reálkereset áprilisban az elhúzódó háború és az elhibázott szankciók miatt kialakult nehéz helyzet miatt 6,9 százalékkal csökkent, az infláció egyre nagyobb ütemű csökkentése újra megnyitja az utat a reálbérek bővülése előtt – reagált a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) csütörtökön a legfrissebb kereseti statisztikákra.
– A bruttó bérek 76 ezer forintos emelkedése azt jelenti, hogy a fizetések egy év alatt nagyobb összeggel nőttek, mint amennyit a baloldali kormányok idején egy minimálbéres havonta megkeresett – írták, hozzátéve, hogy 2010-hez képest ma egy munkavállaló összességében már 2,8-szor magasabb fizetést vihet haza.
– A jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben a kormány mindent megtesz, hogy megvédje a családokat és a munkahelyeket, segítse a gazdasági növekedést, támogassa a bérek emelkedését. Így a Kormány új gazdaságvédelmi akciótervet fogadott el, miközben a családtámogatásokkal, az adócsökkentések és a nyugdíjak védelmével, a rezsicsökkentett árakkal, béremelésekkel, kötelező árakciókkal, árstopokkal és a SZÉP-kártyára érkező támogatás növelésével segíti a lakosságot – fogalmazott a minisztérium.
Az intézkedések növelik a háztartások vásárlóerejét, bővítik a fogyasztást, így hozzájárulnak a GDP növekedéséhez, a munkahelyek és a családok megvédéséhez – áll a közleményben. (MTI)