Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hat százalékos nyugdíjemeléssel kezdődik az év

A januári nyugdíjemeléssel átlagosan havi több mint 13 ezer forinttal lesz magasabb a nyugdíj a 2023. decemberinél.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, Vitályos Eszter a Facebookra kedden feltöltött videóban kiemelte, „kemény év van mögöttünk”; 2023-ban sokat tettek a háború és a szankciók miatti magas infláció letöréséért.
Az infláció mostanra csillapodott, és a nyugdíjasoknak novemberben kiegészítő nyugdíjemelést fizettek, januárra visszamenőleg. A novemberi korrekcióval együtt ebben az évben 18,5 százalékos nyugdíjemelést kaptak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – idézte fel az államtitkár.
Az emelés mintegy két és fél millió embert érint – jelezte.
Vitályos Eszter elmondta: 2024-ben a nyugdíjakat először január 12-én utalják a bankszámlákra, illetve a postás a szokásos munkanapokon viszi a nyugdíjasoknak.
Az idősek a nehezebb időkben is számíthatnak ránk” – fogalmazott.
Az államtitkár hangsúlyozta, hogy 2010 óta a nyugdíjak összege több mint duplájára emelkedett, a vásárlóereje pedig 20 százalékkal nőtt.
A januári nyugdíjemelés után, ha év közben azt állapítják meg, hogy a várható éves infláció 6 százaléknál magasabb lesz, a kormány jövő novemberben is kiegészíti visszamenőleg a nyugdíjakat – közölte.
Kiemelte azt is, hogy februárban ismét pénzt hoz a postás, akkor az emelt összegű 13. havi nyugdíjat küldik majd az időseknek.
Biztos vagyok benne, hogy a nyugdíjasokat az is megnyugtatja, hogy a kormány továbbra is megvédi a rezsicsökkentést” – tette hozzá az államtitkár.
Brüsszel bármennyire követeli, hogy töröljük el, az átlagfogyasztásig továbbra is garantálja a kormány a rezsicsökkentett árakat – erősítette meg Vitályos Eszter. (MTI)