Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Holnaptól jelentősen növekedik a benzin és a gázolaj literenkénti ára

Emelkednek az üzemanyag árak, péntektől a benzin nyolc-, a gázolaj pedig hat forinttal lesz drágább.

Ezután januártól uniós szintre emelkedik a benzin jövedéki adója, emiatt több mint 40 forinttal drágulnak majd az üzem-anyagok.
Jelenleg még a 95-ös benzinért átlagosan 570, a gázolajért 593 forintot kérnek literenként. Azonban péntektől mind a benzin, mind a gázolaj drágulni fog, ennek oka a nagykereskedelmi árak változása. Jó hír viszont, hogy a héten tapasztalható néhány forintos üzemanyagáremelkedést piaci hírek már nem fogják tovább módosítani. Magyarország évek óta az uniós szintnél alacsonyabban határozta meg a benzin jövedékiadó-szintjét, azonban 2024-től teljesítenie kell a brüsszeli előírást.
Január elsejével jelentős mértékben emelkedik az üzemanyagok jövedékiadó-tartama, nettó 32 forinttal, ami a töltőállomásokon kiírt totemárakban 40 forintot meghaladó mértékű emelkedést okozhat. És szinte biztos, hogy ez az adóváltozás teljes mértékben meg fog jelenni az üzemanyagárakban, tehát január elsejétől egy lényeges drágulás lesz majd tapasztalható, átlagosan mintegy 40 forinttal lesz drágább, mind a benzin, mind a gázolaj a következő év első napjától – mondta a hirtv.hu-nak Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.