Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ukrán védelmi miniszterhelyettes szerint az oroszok május 9-ig be akarják venni Bahmutot

Oroszország a második világháborút a nyugati fronton lezáró győzelem napjáig át akarja venni az ellenőrzést a Donyeck megyei Bahmut fölött.

Ezért máshonnan a városhoz vezényelnek újabb Wagner-zsoldosokat – közölte Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes pénteken a Telegramon.
A tisztségviselő hangsúlyozta: az ukrán katonák nem engedik áttörni a védelmüket, és az ukrán tüzérség megsemmisítette a Wagner-csoport lőszertároló helyeit Bahmutnál.
Jevgenyij Prigozsin, a kelet-ukrajnai város ostromában meghatározó szerepet játszó Wagner katonai magánvállalat vezetője pénteken bejelentette, hogy a zsoldoscsapat május 10-én elhagyja Bahmutot. Ezt azzal indokolta, hogy elfogyott a lőszerkészletük. Szavai szerint zsoldosai „lőszer híján értelmetlen halálra vannak ítélve”.
A dél-ukrajnai Herszon megye kormányzói hivatala azt közölte, hogy az orosz erők ismét irányított légibombákkal támadták pénteken a régiót, aminek következtében az eddigi információk szerint egy helyi lakos sérült meg, összedőlt egy templom, és mintegy 12 lakóházban keletkeztek károk.
Az ideiglenesen megszállt területek reintegrációjáért felelős minisztérium közölte, hogy pénteken újabb nyolcvan, harcokban elesett ukrán katona holttestét szállították haza. Arról nem tájékoztattak, hogy az orosz félnek átadták-e elesett orosz katonák holttesteit. (MTI)