Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ártatlannak tartja magát Donald Trump a Georgia államban ellene felhozott vádakban

A következő tárgyalási időpontot október 23-ára hirdették ki.

Ártatlannak vallotta magát Donald Trump volt amerikai elnök abban az eljárásban, amelyet Georgia államban indítottak ellene a 2020-as elnökválasztással összefüggő bűncselekmények ügyében – derül ki csütörtökön ismertetett bírósági iratokból.
A volt elnöknek, aki jelenleg a republikánusok legnépszerűbb politikusa, a hivatalos nyilatkozattétel után nem kell személyesen megjelennie a bíróságon jövő szerdán Atlantában, ahol a bíró eredetileg hivatalosan ismertette volna vele a Georgia államban felhozott vádakat.
Donald Trumpot az eljárás keretében múlt csütörtökön Atlantában, a Fulton megyei börtönben nyilvántartásba vették, de 200 ezer dollár óvadék ellenében szabadon távozhatott. Összesen 41 pontban emeltek vádat ellene és 18 társa ellen a 2020-as elnökválasztás Georgia állambeli „eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet bűnszervezetként elkövetett bűncselekménye” miatt.
A demokrata párti ügyész azt kérte a bírótól, hogy október 23-ra tűzze ki az első tárgyalási időpontot. Ezt Donald Trump ügyvédei túl korainak tartották, és jogi szakértők is kétségüket fejezték ki aziránt, hogy szűk két hónap alatt előkészíthető-e tárgyalásra az ügy, tekintve a vádlottak nagy számát és a vádak összetettségét. (MTI)