Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Több tízezer fesztivállátogató rekedt a nevadai sivatagban esőzés miatt

A fesztivál területén egy ember életét vesztette, de a helyi rendőrhatóság részleteket nem közölt az áldozatról és halálának okáról sem.

Több tízezer fesztivállátogató rekedt vasárnap Nevada állam sivatagában, miután szokatlan esőzés sártengerré változtatta a környéket, ahol a rendőrség egy haláleset körülményeit is vizsgálja.
A fesztiválterületen sátorozó tízezrek közül szombaton többen gyalog indultak el a mély sárban a 8 kilométerre fekvő legközelebbi városba, de a járművel érkezett vendégek nem tudták elhagyni a területet. A fesztiválnak otthont adó térség a festői szépségű Black Rock sivatag Reno városától északra mintegy 150 kilométerre fekszik.
Az egy hetes Burning Man összkulturális fesztivál augusztus 27-én kezdődött a Black Rock sivatagban, a szervezők közlése szerint több, mint 70 ezer ember vett jegyet az eseményre.
Az esőzés után szervezők csak hatósági és mentőjárműveket közlekedését engedélyezték, de közölték, hogy a látogatók ellátásáról gondoskodnak, ugyanakkor a higiéniai körülményeket a helyi sajtó jelentése szerint nem tudják biztosítani, miután a mobil mellékhelyiségek kiürítése nem lehetséges.
A meteorológusok vasárnapra további esőket vártak a térségben, ami nehezítheti a sivatagban kialakult sár felszáradását.
A 80-as évekre visszanyúló Burning Man fesztivált 1991 óta rendezik Nevada sivatagában egyfajta ellenkulturális rendezvényként hirdetve, ami szembe megy a népszerű kultúra irányzataival. A kezdeti évekkel szemben, amikor kifejezetten underground művészeti esemény volt, a fesztivál az elmúlt években egyre divatosabb a nyugati parti értelmiségi elit körében, és ennek megfelelően növekedtek a jegyárak is.