Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pusztító tornádó csapott le Kelet-Kínában, többen meghaltak

Öt ember meghalt, négyen pedig súlyosan megsérültek, miután tornádó csapott le két településre a kelet-kínai Csiangszu tartományban.

A baleset délután öt óra körül történt Szucsien város Dahszing és Nancaj településén, ahol az első vizsgálatok szerint 5512 ember érintett, 1646 háztartás lakóházai rongálódtak meg, és 137 lakóház omlott össze – közölte szerdán az állami média helyi hatóságokra hivatkozva.
A város vészhelyzet-kezelési osztályának közlése szerint összesen 41,8 hektárnyi termény károsodott, 405 embert ideiglenesen pedig biztonságos helyre költöztettek át.
A keddi tornádó rövid ideig tartott, de a közösségi médiában közzétett képek felborult autókat, leszakadt villanyvezetékeket és repülő törmelékeket mutattak.
A hetek óta tartó pusztító és halálos időjárás legutóbbi incidense okán a kínai meteorológusok a Sárga-tenger melletti több régióban is fokozták a figyelmeztetéseket a heves esőzések és az erős szél miatt.
A Haikui tájfun által okozott kíméletlen viharok nyomán az elmúlt időszakban heves zivatarok sújtották Kína délkeleti részét, tömeges evakuálásokat, földcsuszamlásokat és haláleseteket okozva. (MTI)