Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A Hamász nem tárgyal a túszokról a háború végéig

Iszmail Haníje, az Hamász iszlamista terrorszervezet vezetője bejelentette, a háború végéig nem tárgyalnak a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túszok sorsáról.

A Hamász vezetője, Iszmail Haníje kijelentette, hogy addig nem tárgyalnak a foglyokról, amíg a harcok tartanak. – Egyértelművé tettük a minket az izraeli foglyokkal kapcsolatban megkereső feleknek, hogy a háború végéig nem fogunk tárgyalni erről a kérdésről – jelentette a Walla izraeli hírportál.
Az izraeli rendőrség kedden arra kérte a lakosságot, hogy az eltűnt, valószínűleg Gázába hurcolt személyek mobileszközeit hagyják bekapcsolva és ne szakítsák meg velük a kapcsolatot.
Az elmúlt órákban olyan félrevezető tanácsot küldtek az eltűntek családjainak, hogy kapcsolják ki vagy blokkolják szeretteik telefonvonalát a mobiltelefon-társaságokon keresztül. Ezek az információk hamisak, és meghiúsíthatják az eltűntek felkutatását – közölték.
Izraelben a kibuc mozgalom vezetése az ország déli vidékein kialakult helyzetről tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „jelenleg a halottak felkutatására, a temetési szertartások megszervezésére és az életben maradtak pszichológiai megsegítésére van szükség”.
Ellenségeinkre minden áron, kíméletlen csapást kell mérnünk. Vissza kell állítani a biztonságot és a békés élet lehetőségét a határ mentén – hangsúlyozta a mozgalom vezetése.
Az izraeli hadsereg kedden bejelentette, hogy az elmúlt napon több tucat terroristát öltek meg a határ menti izraeli területeken, és befejezték a gázai határ melletti települések életben maradt lakóinak evakuálását. (MTI)