Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai utasszállító repülő, mert a levegőben nyílás keletkezett a gép törzsén

A pilóták rögtön elrendelték az oxigénmaszkok használatát, vészjelzést adtak le, visszafordultak és nem sokkal később landoltak Portland repülőterén.

Az amerikai légiközlekedési hatóság felszállási tilalmat rendelt el szombaton a Boeing 737-9 MAX modellekre, miután egy új utasszállító gép kényszerleszállásra hajtott végre, mivel levált a gép borításának egy része, így az ablak helyén nyílás keletkezett a törzsön.
Az Alaska Airlines Portlandből Kaliforniába közlekedő járatán alig 6 perccel a felszállás után mintegy 5 ezer méteres magasságban alakult ki a veszélyes helyzet, amelyben a hirtelen nyomáscsökkenés következtében utasok mobiltelefonját szippantotta ki a levegő, és egy közelben ülő gyermek felső ruházatát is elragadta. Beszámolók szerint az utastérnek közvetlenül azon a részén, ahol az ablak kiszakadt nem ült senki.
A közlések szerint a Boeing-modell esetében gépenként 4-8 órát vesz igénybe a felülvizsgálat, ami világszerte 171 gépet érint annak érdekében, hogy kiküszöböljék az eset megismétlődését. (MTI)