Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A Ladánybene 27 zenészbarátokkal lép fel a Kobuciban

A Ladánybene 27 tavaszköszöntő koncertje egy évforduló jegyében zajlik.

Zenészbarátaival közösen ünnepel a Ladánybene 27 május 17-én az óbudai Kobuci Kertben. Az első hazai reggae zenekar harminc évvel ezelőtt jelentette meg Szedegetem című slágerét.
Mások mellett CéAnne, Gyárfás István, KRSA, Tóth Gábor „Tádé” és A Láma Dalai zenekar is színpadra lép az LB27-tel a Spring Reggae Jam című eseményen – közölték a szervezők az MTI-vel.
– Az első Spring Reggae Jamet harminc éve tartottuk az Almássy téren, aztán az eseményt utána számos más helyen működtettük. 1993 tavaszán lettünk országosan ismert együttes, ebben az évben indultunk a televízióban is látható pop-rock fesztiválon, ahol döntőbe jutottunk a Szedegetem című dallal, ami aztán a második albumunkon szerepelt – idézte Bodnár Tibort, a zenekar vezetőjét a közlemény.
A II-es albumot a rajongók később elefántos lemeznek nevezték el a borítóra került zöld állatfigura miatt, amely hosszú évekre az LB27 logója lett.
Május 17-én a Ladánybene 27 csapatát erősíti a zenekar alapító tagja, Tóth Gábor „Tádé”, aki a kilencvenes évek közepéig több sikeres dal, így az említett Szedegetem vagy a Van még a világon szerzője volt. Szintén vendégként lép fel a Kobuciban az első szólóalbumára készülő reggae énekesnő, CéAnne a Hősök zenekarból. Ott lesz a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere, KRSA, akivel az LB27 korábbi riddimjeiből válogatnak és Bob Marley első nagy slágerét fogják eljátszani. Ugyancsak szerepet kap a hazai dzsessz-színtér kiemelkedő gitárosa, Gyárfás István, akivel a reggae és ska világát a dzsessz eszközeivel feszegetik.
A Kobuci kertes koncerten előzenekarként lép fel a kemény hangzású kiskunfélegyházi ska-reggae csapat, A Láma Dalai. A buli utáni levezetésként a RasTacsko selection from DubRecen szolgáltatja a zenét.
A Ladánybene 27 Spring Reggae Jam koncertje a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzene Kollégiuma, A Láma Dalai vendégfellépése a Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával valósul meg.

Fotó: rockbook.hu