Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Főiskolai diplomát szerezhetnek az artistaművészek

Hiánypótló kezdeményezést indított a cirkuszművészekért a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ.

Főiskolai diplomát szerezhetnek az artistaművészek; a továbbtanulni vágyók három szakon, lovasakrobata képzésen, bohócművész és cirkuszi táncos szakon kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
Mint kiemelik, a művészeti ágak közül ezidáig a cirkuszművészet volt az egyetlen olyan ágazat, amely nem kínált főiskolai szintű diplomát az iránta érdeklődő fiataloknak. „2023-ban megvalósul a cirkuszművészek évszázados álma, mert szeptembertől a cirkuszművészetet választók is főiskolai diplomáért kezdhetik meg a tanulmányaikat” – írják a közleményben.
A Fővárosi Nagycirkusz támogatásával három szakon kezdhetik meg tanulmányaikat a továbbtanulni vágyó artisták.
A lovasakrobata képzésen az érettségizett továbbtanulók elsajátíthatják a műlovaglás, a lovasakrobata, a dzsigit és a lovasíjász zsánerek mesterfogásait, három éven keresztül a Fővárosi Nagycirkusz saját lovain, a cirkusz lovardájában.
A színjátszáshoz közel álló jelentkezők a bohócművész szakon a mesteri nevettetők zsánerét sajátíthatják el, a mozgás iránt érdeklődők pedig a cirkuszi táncos szakon kamatoztathatják képességeiket – áll a közleményben.
Mint kiemelik, a képzés alatt a Fővárosi Nagycirkusz gyakorlási és fellépési lehetőséget biztosít a tanulóknak, akiket ezáltal megismerhet a nemzetközi cirkuszi közösség is.
A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az új szakok a Budapest Kortárstánc Főiskolán indulnak.
A főiskola honlapján olvasható információ szerint az induló képzések: Cirkuszművészet alapszak (BA) – Bohóc zsáner, Lovasakrobata zsáner, valamint Táncos és próbavezető (színházi tánc) alapszak (BA) – cirkuszi táncos profil. (MTI)