Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Koncz Zsuzsa Jelbeszéd 2.0 címmel ad koncertet jövőre az Arénában

Az énekes tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet.

Jelbeszéd 2.0 címmel ad koncertet Koncz Zsuzsa 2024. április 13-án a Papp László Budapest Sportarénában – közölte a szervező Broadway Event kedden az MTI-vel.
A jövő tavaszi koncerten felcsendülnek a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai, valamint olyan nagy slágerek, mint a Valahol egy lány, a Kárpáthyék lánya vagy az Ég és föld között. Lesznek versek, és a közönség természetesen hallhat dalokat az eredeti Jelbeszéd albumról is.
A Jelbeszéd ötven éve, 1973-ban jelent meg. A jubileum alkalmából a közelmúltban kiadták az anyag felújított változatát, bónusz dalokkal kiegészítve. Köztük van a koncert címét adó új Bródy János-szerzemény, a Jelbeszéd 2.0, amely az egykori albumot, tehát a múltat köti össze a jelennel.
A Jelbeszéd az akkor már igen sikeres énekesnőnek számító Koncz Zsuzsa ötödik nagylemeze volt. Az albumon olyan dalok szerepelnek, mint a Kertész leszek, a címadó Jelbeszéd vagy a Ha én rózsa volnék. A dalszerzők és a közreműködő zenészek között volt az Illés együttes, a Tolcsvayék és a Trió tagjai, a szövegek többségét Bródy János szerezte. Hallható az anyagon József Attila (Kertész leszek) és Petőfi Sándor (Nem ver meg engem az isten) egy-egy versének megzenésítése is.
A Jelbeszéd LP-ből az 1973. novemberi megjelenést követően már több tízezer példány elkelt, amikor terjesztését társadalomkritikus szövegei miatt felfüggesztették, és csak tíz évvel később jelenhetett meg újra.
Koncz Zsuzsa pályafutása 1962-ben a Ki mit tudon kezdődött, aztán énekelt az Omegával, az Illéssel és rövid időre csatlakozott a Metróhoz. Az áttörést az Illés zenekarral 1966-ban felvett Rohan az idő című dal (Szörényi Levente és S. Nagy István szerzeménye) jelentette. Első lemeze 1969-ben jelent meg Volt egyszer egy lány címmel, azóta mintegy negyven önálló albumot készített.
Bródy János a hatvanas évek óta állandó szövegírója, egyben rendszeres zeneszerzője, akárcsak Tolcsvay László. A nyolcvanas évektől több más szerzővel is dolgozott, köztük van Lerch István, Bornai Tibor, Gerendás Péter, Závodi Gábor vagy a 2013-ban elhunyt Bódi László Cipő. Koncz Zsuzsa 2008-ban Kossuth-díjat kapott.

Fotó: ATV