Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zenei díjat kapott Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System

A nyertesek az elmúlt napokban otthonukban, illetve alkotói terükben vették át az elismerést a SZERZŐK vezetőségétől.

Horváth Attila, Dorozsmai Péter és az Anima Sound System vehette át a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete (SZERZŐK) által első ízben odaítélt zenei díjat.
A különleges beton plakettet példakép kategóriában Dorozsmai Péter dobos, hangmérnök, producer, életmű kategóriában Horváth Attila dalszövegíró, míg újító kategóriában az Anima Sound System kapta – közölték a szervezők az MTI-vel.
A 2007-ben alakult Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete 250 tagot számlál, számos ismert zenészt tud soraiban, elnökségében mások mellett Czutor Zoltán, Hrutka Róbert, Lombos Márton, Németh Alajos és Temesi Bertalan található.
Mint írták, a Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete tavaly alapított díjával a magas színvonalú alkotó- és előadó-művészeti tevékenységet ismeri el és ösztönzi.
A díj nem közvetlenül egy adott év teljesítményét, hanem az alkotó szakmára kifejtett hatását értékeli” – idézte Bíró Zsoltot, a SZERZŐK elnökét a közlemény.
A példakép kategóriában az egyesület elnöksége nevezett meg három jelöltet, majd közülük szavazta meg a győztest a tagság. A legtöbb voksot Dorozsmai Péter zenész, producer, zeneszerző, hangmérnök, a Korál, az East és az iLand zenekar dobosa kapta.
Az életműdíjat az egyesület elnöksége ítélte oda Horváth Attila dalszövegírónak, aki mások mellett Balázs Fecónak, Charlie-nak, Cserháti Zsuzsának, Deák Bill Gyulának és Koncz Zsuzsának írt dalszövegeket.
A harmadik kategóriában a díjat szintén az egyesület elnöksége ítélte oda a zenei életben átütő változást, fejlődést hozó előadónak/szerzőnek, a 30. születésnapját tavaly ünneplő Anima Sound Systemnek; a díjat a zenekar vezetője, Prieger Zsolt vette át.
Az egyesület honlapján olvasható szöveg szerint a SZERZŐK alapvető feladata a könnyűzenei szerzők általános érdekképviselete, tagjainak érdekvédelme és érdekérvényesítése. Folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a zenével foglalkozó egyéb egyesületekkel, a többi művészi szövetséggel, civil szervezetekkel, alapítványokkal, az Artisjus, az EJI, a Pro-Art, a Magyar Zenei Tanács, a Magyarországon működő zeneműkiadók, hangfelvétel-előállítók szervezeteivel.