Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Robert Downey Jr. kapta a legjobb férfi mellékszereplő díját, de magyar Oscar is született

Vasárnap este (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a 96. Oscar-díjátadó gálát.

Robert Downey Jr. kapta a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításáért a vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-díjátadó ceremónián.

A pályafutása első Oscarját elnyerő Robert Downey Jr. játszotta Christopher Nolan filmjében Lewis Strauss-t, az amerikai Atomenergia Bizottság egykori elnökét.
Szeretnék köszönetet mondani szörnyű gyermekkoromnak és a filmakadémiának, ebben a sorrendben” – viccelődött Robert Downey Jr., majd mások mellett feleségének köszönte meg díját.
Az amerikai filmakadémia gáláján a Godzilla Minus One stábja vonult a színpadra a legjobb látványeffektus díjáért.
A legjobb vágónak járó Oscart az Oppenheimerért Jennifer Lame vehette át.
A díjátadón élőben hallgathatta meg a közönség a legjobb filmdal kategória Oscar-jelöltjeit, köztük Billie Eilish és Finneas O’Connell, valamint Jon Batiste előadását. (MTI)

Mihalek Zsuzsa elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-díjátadó ceremónián.
Az Oscar-szobrot Mihalek Zsuzsa nevében is Shona Heath és James Price vette át a Dolby Színház színpadán.
Az Alasdair Gray skót író regénye nyomán Jórgosz Lánthimosz rendezésében Magyarországon forgatott Szegény párákat 11 Oscarra jelölték. A Frankenstein-variáció tavaly a velencei filmfesztiválon debütált, ahol a legjobb film és rendezés díját is megkapta.
Mihalek Zsuzsa februárban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díját is elnyerte munkájáért. (MTI)

Az Oppenheimer lett a legjobb film

Az Oppenheimer kapta a legjobb film Oscar-díját, a Szegény párák sztárja, Emma Stone lett a legjobb színésznő, az Oppenheimer címszerepét alakító Cillian Murphy pedig a legjobb színész az amerikai filmakadémia vasárnap este megrendezett 96. díjátadó ceremóniáján a Los Angeles-i Dolby Színházban.
Christopher Nolan Oppenheimere volt a gála nagy győztese. Nolannek a legjobb rendezés díját is odaítélték, így két Oscarral távozhatott a ceremóniáról.
Az atombomba atyjáról, az elméleti fizikus Oppenheimerről forgatott film főszereplője, Cillian Murphy, aki első Oscar-díját vehette át, „a béke megteremtőinek” ajánlotta a szobrot.
A legjobb filmzene mezőnyben szintén az Oppenheimer nyert: Ludwig Göransson második Oscar-díját kapta a Fekete Párducért öt éve elnyert trófeája után.
A Jórgosz Lánthimosz filmjében nyújtott alakításával a legjobb színésznő kategóriában Emma Stone már másodszor vitte el az Oscar-díjat. Korábban a Kaliforniai álomért díjazta a filmakadémia. (MTI)