Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kihirdették az idei Petőfi Nagylemez Program nyerteseit

A nyertesek egy éven keresztül kapnak szakmai támogatást a mentoroktól.

A mentorok segítenek a győzteseknek a zenei arculat meghatározása mellett a technikai megvalósításban is.Nyerteseket hirdettek a Petőfi Nagylemez Programban, a Petőfi Kulturális Ügynökség pályázata első nagylemezük elkészítésében segíti a fiatal zenészeket, munkájukat mentorként a hazai könnyűzenei élet meghatározó szakemberei segítik.
A PKÜ kedden MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Petőfi Nagylemez Program célja, hogy az előadók olyan zenei producerekkel dolgozhassanak együtt, akiknek segítségével a bel- és külföldi piacon egyaránt versenyképes nagylemeznyi hanganyagot tudnak létrehozni.
Kiemelték, a pályázat kiváló lehetőség azoknak az előadóknak, akiknek még nincs kapcsolati tőkéjük, viszont már vannak demóik és elképzelésük arról, hogy hogyan szeretnének bemutatkozni a zeneiparban.
Az előadók és zenei formációk célzottan tudtak a számukra legmegfelelő producerhez jelentkezni, akivel elkészíthetik LP-jüket.
A zenei producerekből álló zsűri megadott szempontrendszer szerint pontozta a jelentkezők által beküldött hangfelvételeket. A nyertesekkel a közös munka során minimum 10 számból álló, legalább 35 perces nagylemezek születnek majd.
A PKÜ popkulturális csatornájának, a Hajógyárnak fontos célkitűzése, hogy a popkultúra minden szegmensének lehetőséget biztosítson, ezért a Petőfi Nagylemez Programban is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy mind a mainstream, mind az underground zenei stílust képviselő jelentkezők közül egyenlő arányban fogadjanak be előadókat.
A Program eredményeiről a Hajógyár YouTube-csatornája Nagylemez Műhely című műsora készít majd szeptembertől beszámolókat – áll a közleményben.
A 2024-es Petőfi Nagylemez Program producerei: Brucker Bence, Gerendás Dani, Horváth Attila, Kozma Kata, Simon István, Somogyvári Dániel, Stámusz Ferenc, Szabó Zé, Tembo, valamint Vári Gábor.
A idei Petőfi Nagylemez Program nyertesei: Berta’ Lami, Berriloom and the Doom, Calli, Colocasia, Dream Of Insomnia, Gombkötő Sára, Itinera, Pannasofia, Széchenyi Lili és a Pennhurst. Kislemez különdíjban részesült aeriké, biankahaidu, GID, Szathmáry Ádám és Sándor Szofi – áll a közleményben.