Kiállítási darab lett Vastag Csaba motorjából

Az énekes gyerekkora óta rajong a kétkerekűekért.

Sőt, az utóbbi időben a tervezésükből is kiveszi a részét. A tuning mester Sütő Csabával közösen készített járgányt nemrég a nagyérdemű is megcsodálhatta az egyik legnagyobb hazai autós-motoros expón.

Három napon keresztül tízezrek jártak csodájára azoknak az autó- és motorcsodáknak, amelyek a Hungexpo területén kerültek kiállításra az Automobil&Tuning Show keretében. Köztük volt Vastag Csaba legújabb motorja is, amelynek tervezéséből az énekes is kivette a részét.

– Gyerekkorom óta szeretem a motorokat és azt az életérzést, amit a motorozás nyújt. Mérnöknek tanultam, mindig is érdekeltek a műszaki dolgok, nem áll távol tőlem a műhelymunka sem. Nagyon élvezem a tervezést és öröm végigkísérni az egész folyamatot, amíg az alkatrészekből „felépül” egy komplett, teljesen egyedi motor. Remek szakember a kalauzom a motorok világában, Sütő Csaba, aki egyben jóbarátom is és a Gigamachine csapatának vezetője. Már több darabon dolgoztunk együtt, köztük olyanokon is, amelyeket különféle díjjal ismertek el. Ez a legutóbbi motor ugyan még nem részesült elismerésben, de nagy büszkeség, hogy milyen sokan dicsérték és méltatták a közös munkánk eredményét – árulta el az előadó, aki a koncertezés és az új dalok írása mellett a motorépítésre is igyekszik időt szakítani.

KE M

– A most elkészült darabon közel egy évig dolgoztunk. Amerikából rendeltük be az „alapot”, amit darabjaira szedtünk, majd összeraktunk teljesen egyedire szabva az egészet. Nincs még egy ilyen a világon. Ez a motor már szinte minden olyan funkcióval bír, amellyel egy autó is. Az a tervünk, hogy mostantól minden évben építünk egy új darabot, remélem ez meg is tud valósulni – tette hozzá Vastag Csaba.