Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hans Peterson: Budapest igazi szerelem!

Hans Peterson Amerikában született, az egyetemen pszichológia szakon végzett.

Mégis, ha a világhálón valaki rákeres a nevére, azt találja róla, hogy színész. Ráadásul a minden héten az OFF Kultur TV YouTube csatornáján látható Hétfőn 7fő című műsor oszlopos szereplője, ami magyar talk show. Hogy is van ez? Hogy kerül az amerikai színész Budapestre és hol tanult meg magyarul? Erről kérdeztük Hans Petersont.

– Amerikában az iskolában hallottál Magyarországról és egyből Budapestre vágytál?

– Ennél sokkal kalandosabb az én történetem (nevet). 17 évesen gimnazistaként jöttem Európába, Németországban jártam gimibe, meg is tanultam németül. Aztán visszaköltöztem Amerikába, pszichológia szakos voltam az egyetemen. Egy olyan programban voltam benne, ami lehetővé tette a külföldi tanulást is, így egy évig Ausztriában tanultam, majd megint kint egy évet, majd egy-egy szemeszter itt is, ott is, míg be nem fejeztem. Onnan jöttem át Budapestre angolt tanítani rövid időre, de aztán itt is ragadtam. Budapest nekem igazi szerelem, szeretek itt élni. Azóta csak párszor gondoltam rá, hogy hazaköltözöm Amerikába. De végül itt alapítottam családot.

– Pszichológus diplomád van, de a neten azt olvastam, színész vagy.

– Nem praktizáltam sosem pszichológusként, ennek ellenére nagy hasznát vettem az egyetemen tanultaknak. Dolgoztam korábban cégeknek humánerőforrás tanácsadóként és trénerként, aminek fontos része a pszichológia. De a covid miatt nem lehetett csoportos beszélgetéseket tartani, így ez a munka megszűnt akkor és egyelőre nem jöttek új felkérések. De persze most sem unatkozom, sőt, nagyon nehéz jól beosztani a napjaimat. A színészet ugyanúgy szerelem, mint Budapest, már a gimiben is tagja voltam a színjátszókörnek és az egyetemen is játszottam darabokban. Aztán megtalált a filmezés, játszottam néhány filmben. Igaz nem nagy szerepeket, de érdekeseket. Nagyon élvezem. A filmekben ráadásul nem csak színészként tudok dolgozni. Hanem mivel Amerikában nőttem fel, amerikai angolt beszélek. Ezért szoktam segíteni például magyar színészeknek amerikai angolban, vagy angoloknak is, akik ugye brit angolt beszélnek.

Hans and Ma╠urk
Ma már boldog családapa

– Melyik volt a legérdekesebb filmes munkád?

– A legérdekesebb egy Halo című sorozat volt, amiben vannak földön kívüliek és meg kellett tanulnom egy kitalált, mesterséges nyelvet és ezen a nyelven beszéltünk a filmben. Nagyon érdekes volt.

– A legtöbb külföldinek egy rémálom a magyar nyelv, te nagyon jól beszélsz. Minek köszönhető?

– Egy időben vendéglátós voltam, egy budapesti étteremnek voltam az üzletvezetője. Azalatt a fél év alatt tanultam meg ilyen jól magyarul. Kőkemény félév volt, a vendéglátás egy életforma, amibe a magánélet nem nagyon fér bele, még egy moziba se igen tudtam abban az időben elmenni. A randikról nem is beszélve.

– Ha már randik! Nem titok, magyar feleséged van, kétéves már a kisfiatok. Mesélj kicsit a családodról!

– Vannak már Magyarországon is Toastmasters Clubok, ahol a nyilvános beszédet, színpadi jelenlétet lehet tanulni. Én ennek az elnöke voltam, ott ismerkedtünk meg, 2013-ban kezdtünk randizni, szerelem lett belőle, meg a gyönyörű gyermekünk. Egyébként a párom is pszichológus, dolgoztunk is már együtt. A családom miatt van az, hogy már jó ideje nem akarok visszaköltözni Amerikába, szeretem az itteni életemet.

Esku╠lvo╠o 2
Feleségével 2013-ban ismerkedett meg

– Ennek az életnek minden hétfőn része a Hétfőn 7fő műsor. Hogy kerültél be a talk show-ba?

– Ez is a Toastmasters Clubhoz kötődik, úgy látszik a 13 a szerencseszámom, ugyanis szintén 2013-ban szerveztem egy európai találkozót itt Budapesten, jöttek sok országból klubtagok, hatszáz fő versenyzett. A Hilton hotelben volt a kétnapos konferencia, ahol Ricky (Haddad Henrik) játszott a zenekarával. Annyira bejött mindenkinek, nekem is, hogy én utána mindig elmentem a bulijaikra, összebarátkoztunk, még az esküvőnkön is ők játszottak, ő hívott a műsorba. Ismertem a Heti hetest, szerettem, azt hittem ez is olyan lesz. De szerencsére nem, itt nincs politika, mindig érdekes, tartalmas témákról beszélgetünk. A társaság nagyon jól lett összeválogatva, hamar kialakult az összhang. Nagyon különbözőek vagyunk, mégis hasonlók, tudunk viccelődni egymással. Később majd szeretnék valami ehhez hasonló talk showt csinálni angolul, azokkal a külföldiekkel, akik itt élnek Budapesten.