Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nyolc hónapra elvesztette jogosítványát Zalatnay Sarolta

Az énekesnő állítja, csak néhány konyakmeggyet fogyasztott egy születésnapi partin.

Zalatnay Saroltának tavaly februárban elvették a jogosítványát. A rendőrök az éjszaka folyamán megállították az autósokat egy budapesti utcában, hogy megfújassák velük a szondát, a sofőrök között volt az énekesnő is, akinél a műszer jelzett, így ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indították ellene eljárást.
– Beismerem, hogy valóban történt egy ilyen eset, aminek következményeként hét hónapra be is vonták a jogosítványomat. Mi több, képzésen is részt kellett vennem, és vizsgáznom is kellett ahhoz, hogy visszakapjam a vezetői engedélyemet. Azt azért leszögezném, hogy nem csatak részegen ültem volán mögé aznap, de még csak kapatos sem voltam. Ugyanakkor tény, hogy volt némi, alig kimutatható mennyiségű alkohol a véremben. Tisztában is voltam vele, hogy gond lehet, hiszen egy születésnapi bulin megettem néhány szem konyakmeggyet, amivel a barátaim kínáltak, miután a pezsgőt visszautasítottam. Sajnos aznap még semmit nem ettem, így eshetett meg, hogy induláskor még dolgozott az a buta kis desszert – mesélte a hot! Magazinnak az énekesnő.
Zalatnay elárulta, amikor a rendőr leintette, tudta, hogy vállalnia kell a felelősséget. Az igazoltatás során megkérdezték tőle, fogyasztott-e alkoholt, elmondta, hogy megevett néhány szem konyakmeggyet. Meg sem próbálta kidumálni magát a büntetésből, és bár a jogosítványának elvesztése nem könnyítette meg az életét, végső soron úgy véli, az ismereteinek felfrissítése nem is jött rosszul neki.
– Tavaly október 6-án kaptam vissza a jogosítványomat. Sokkal magabiztosabban vezetek, mert tényleg friss a tudásom. 1966-ban szereztem meg a jogsimat, és azóta igencsak sokat változtak a szabályok. Most legalább stabilak az ismereteim, szóval van némi öröm az ürömben. Jó lecke is volt ez a kis intermezzo – jelentette ki az énekesnő, hangsúlyozva: ez volt az első és az utolsó kihágása.