Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

60 felett került bomba formába Ábrahám Edit

60 felett is lehetünk bomba formában, erre az élő példa a Barátok közt színésznője.

Ábrahám Edit a sorozat befejezése után kicsit elengedte magát, tavaly karácsonykor pedig a rengeteg édesség hatására felszaladt rá jó néhány plusz kiló. Edit azonban úgy gondolta, a hatodik x felett sem kell elhagynia magát és két hónap alatt 8 kilótól szabadult meg, mostanra két mérettel kisebb ruhákat visel.
Köztudott, hogy az évek múlásával lassul az anyagcsere és egyre nehezebb megszabadulni a zsírpárnáktól, amelyek könnyen felkúsznak, aztán pedig makacsul tartják magukat. Ábrahám Edit azonban úgy gondolta, muszáj változtatnia és nem törődik bele, hogy bizony már nem azt látja a tükörben, amit pár éve. Egy testsúlycsökkentő mátrixnak hála szenvedés nélkül intett búcsút a pluszkilóknak.
– Tavaly karácsony után jött fel az a pár kiló, amitől nagyon szerettem volna megszabadulni. Elkezdtem nagyon sok édességet és pékárut enni, nem szabtam határt. Abban hiszek, hogy bármit lehet az életben, csak mértékkel, de az étkezésben elvesztettem a kontrollt magam felett. Az ember alapvetően hiú, ráadásul én színésznő vagyok, szóval fontos számomra, hogy nézek ki. Egy nap játszottam az unokámmal, és azt kérdezte: mama, neked miért olyan nagy a hasad? Ezen a ponton igencsak megingott az önbizalmam, ekkor döntöttem el, hogy muszáj változtatni. A gyerekek mindig az igazat mondják – emlékszik vissza Edit.

DSC 0842


– Nem sokkal később egy színházi előadáson észrevettem Nádas Gyuri feleségét, Zsuzsit. Néztem, hogy ki az a férfi mellette, nem ismertem fel elsőre Gyurit, annyira jól nézett ki a fogyása után. Elárulta, hogy neki milyen gyógynövénykúra segített. Rólam tudni kell, hogy semmilyen gyógyszert, ami szintetikus, ha nem muszáj, nem szedek be, viszont a természetes megoldásokban nagyon hiszek. Ebben a mátrixban van például egy vadon termő szilvafajta. Emlékszem a nagymamám udvarában is volt egy erre kicsit hasonló, gyerekként képes voltam felmászni a fa tetejére, hogy a legédesebb szemeket megszerezzem. Bélseprűnek hívják ezt az egzotikus fajtát, és hát a változó korral lelassul az anyagcsere, ez pedig segített beindítani. Vagy van egy májvédő hatású növény is benne, ami nem engedi felszívódni a szénhidrátokat. A kúra segített, hogy megszűnjön az édesség utáni sóvárgásom, egy úgynevezett cukorgyilkos hatóanyagnak köszönhetően. Így amikor elkezdek majd fagyizni az unokámmal, azon sem kell aggódnom, hogy újra átesek a ló túloldalára – magyarázta a művésznő, aki azt is elmondta, a fogyásához önsanyargatásra sem volt szükség. Edit úgy gondolja, attól, hogy már nem vagyunk húsz évesek, nem szabad legyinteni a problémákra.

DSC 0921


– Nem akarom elhagyni magam, hiszem, hogy hatvan felett sem kell lehúzni a rolót, lehet csinos az ember, és persze egészséges. A pluszsúly sok potenciális betegséget hordoz magában. Szeretném a családomnak minél tovább megadni a jelenlétemet, egészségben, hogy segíthessem őket. Nem beszélve arról, hogy nőként is jól érzem magam a bőrömben, ha belenézek a tükörbe – magyarázta a színésznő. Úgy véli, az sem mindegy, hogy hány kilónál kap észbe az ember, szerencsére ő még időben eszmélt.
– Két ruhaméretet, 8 kilót adtam le, mindössze két hónap alatt. Nagyon jól érzem magam a bőrömben. Már sokat nem is szeretnék fogyni, nehogy az arcom lássa kárát. A környezetem nem is értette, honnan adtam le a plusz kilókat, ekkor én csak nevettem. Megvannak a trükkjeim, az évek alatt megtanultam a ruhatárammal sok mindent leplezni. Végre viszon nincs szükség ilyen kis csalásokra, az a célom, hogy a receptúra segítségével megtartsam a mostani alakom. Az unokám azt mondta, Mama, olyan szép vagy! Ez annyira jól esett, miatta is csinálom – tette hozzá a Edit, akinek azért is tartania kell a lépést a családjával, mert hamarosan kétszeres nagymama lesz.