Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

„Nem tudtuk, hogy nem lesz több” – Presser Gábor Somló Tamásra emlékezett

Megindító történetet mesélt el Presser Gábor arról a koncertről, ahol utoljára lépett színpadra Somló Tamással.

A július 27-28-29-én Zamárdiban induló ZamJam fesztivál legendái a Nekem a Balaton kisfilmekben mesélnek arról, mit jelent számukra a Balaton, milyen dalok születtek ezen a helyen. Pici bácsi bevallotta, a tó egy édes-keserű emléket is felidéz benne.
– Nem tudok szabadulni attól az érzéstől, hogy tudtunkon kívül Balatonon, Alsóörsön adtuk az utolsó LGT koncertet. Nem tudtuk, hogy nem lesz több. Tomi akkor már beteg volt, persze tudtuk, de mégiscsak arról álmodoztunk, hogy két-három év múlva játszani tudunk. De már nem tudtunk. Ettől nem lehet szabadulni sehogy sem – mondta Presser.

IMG 6766

Különleges pillanatokat éltek meg az utolsó koncerten

A legendás zenész az utolsó koncert egyik különleges pillanatát is felemlegette.
– Az egész tér a Balaton mellett volt. A parton voltunk, volt rengeteg ember, ameddig a szem ellát, lelátókat is építettek. Minden jó és nagyvonalú volt. Nekem jobbra, a távolban, két óránál látszott egy furcsán szabályos, csillag félkör, de nem lehetett jól látni, hogy mi az. Csak azt, hogy félkörben fények vannak, egyszer-egyszer jött valami ködfoszlány, de furán nézett ki. Mikor vége volt, kérdeztem, hogy mi volt az a kicsit ufós dolog, és mondták, hogy rengeteg vitorlás befutott, hogy a vízről nézzék, vagy legalábbis hallgassák a bulit. Az alsóörsi kikötőmester nagy, legyező alakban beállította őket, és úgy kellett kikötniük. Ahogy a víz imbolygott, azok a fények is imbolyogtak, és nagyon jól nézett ki – mesélte Presser Gábor.

A ZamJam a Balaton egyik legszínesebb eseménye, amely a fő helyszín, a vízparti MOL Színpad mellett városszerte számos helyszínen zajlik. Számos legendás zenész fellép a fesztiválon, többek között Bródy János, Karácsony János, Szabó Attila és a Csík Zenekar, Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Demjén Ferenc és természetesen Presser Gábor is.

Fotó: kisskrisztiii.com, ZamJam