Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hamarabb szabadulhat a börtönből Aurelio

Aureliót 2 év 3 hónap börtönre ítéltek jogerősen, mert elrabolta a társával egy ismerősét.

A ValóVilág egykori győztesének korábban volt egy kábítószer birtoklási ügye is, amiért 1 év 2 hónapot kapott, így 3 év 5 hónapot kapott a két bűncselekményért összesen.
– A feltételes szabadságra bocsátás olyan kedvezmény, ami lehetővé teszi, hogy a tényleges fogva tartás ideje az ítéletben kiszabott büntetés tartamánál rövidebb legyen. Az idő lerövidítése törvényben rögzített lehetőség, amely bizonyos feltételek megléte esetén alkalmazható. Büntetés-végrehajtási bíró vizsgálja ezen feltételek fennállását és indokoltságát. A sok szempont közül kiemelendő az elítélt büntetés-végrehajtás alatt tanúsított magatartása, illetőleg a törvénytisztelő életmódra való készsége – nyilatkozta a Hot! magazinnak Aurelio ügyvédje, Galgóczi Zoltán.
Az ügyvéd elmondta még, hogy a büntetés-végrehajtási bíró úgy döntött, hogy védence teljesítette a törvényi feltételeket, ezért megkapja a kedvezményeit.
– Így az emberrablásért kiszabott büntetése kétharmad részének letöltésével idén augusztus 17-től lehetővé tette számára a feltételes szabadságra bocsátást. Tekintve viszont, hogy ezt a bűncselekményt a saját fogyasztására szánt csekély mennyiségű kábítószer birtoklása miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ezért az emiatt kiszabott 1 év 2 hónap börtönbüntetés végrehajtását teszi most foganatba a büntetés-végrehajtási intézet. Aurelio tehát még nem szabadul, hanem a második büntetését kezdi meg – tette hozzá Galgóczi, hozzátéve, hogy Aurelio minden erejével küzd azért, hogy jó útra térjen.
Aurelio természetesen nagy örömmel fogadta a hírt, és alig várja már, hogy szabadulhasson. Ha minden a legjobban alakul a számára, akkor jövő év elején akár már otthon is lehet.
– Mivel a leckét egy életre megtanultam az elmúlt hónapokban, a vizsgán nem kellett puskáznom, amikor a büntetés-végrehajtási bírónő kikérdezett annak érdekében, hogy lássa, megérdemlem-e a szabadságot. A döntése erőt adott, ami átvisz a mélypontokon, hiszen nagyon hiányoznak a szeretteim – mondta a Hot! magazinnak.