Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Személyes bélyeg jelent meg Csepregi Éva előadóművész tiszteletére

Csepregi Éva öt évtizedes munkássága és januári életműkoncertje tiszteletére tematikus bélyeget bocsátott forgalomba a Magyar Posta Zrt.

Először ad ki előadóművészről személyes bélyeget a Magyar Posta Zrt.. Csepregi Éva, a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő alakja idén töltötte be 70. életévet, ennek megünneplésére 2024. január 6-án életműkoncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában – hangzott el a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Csepregi Éva az 1972-es a Ki mit tud? tehetségkutató versenyen tűnt fel, azóta töretlenül halad előre zenei karriere, legutóbb 50 éves munkássága elismeréseként vehette át Novák Katalin köztársasági elnöktől a Magyar érdemrend lovagkeresztjét.

cseva3


A személyes bélyeget a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke mutatta be szerdán. Hegmanné Nemes Sára Csepregi Évát a magyar könnyűzenei élet poplegendájának, büszkeségének nevezte. Mint mondta a Magyar Posta alapvető missziója, hogy a bélyegeken keresztül értéket képviseljen, emlékeztetve mindenkit hazánk nagyjaira, büszkeségeire.
Hegmanné Nemes Sára ismertetése szerint a szerdán forgalomba kerülő bélyeg retro arculati világot kapott. A bélyeg Benedek Imre grafikus tervei alapján készült, Tóth Ildikó arculati elemeinek és Rosta Márk fotójának felhasználásával. A bélyeghez alkalmi boríték is tartozik, valamint egyedi bélyegző, amin az Éva és az életműkoncert felirat olvasható. A személyes bélyeg ötezer példányban kerül forgalomba, 1800 forintos áron vásárolható meg a Filopostán, a Magyar Postán és a posta weboldalain.
Hegmanné Nemes Sára elmondta azt is, hogy a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójához kapcsolódva a Magyar Posta több más bélyeg mellett Csepregi Éva tiszteletére készült bélyeget is felajánlotta a jótékonysági árverésre. A jótékonysági műsort december 17-én élőben közvetíti a közmédia.
Lőrinczy György, a Postakürt Alapítvány elnöke szerint generációk nőttek fel a Neoton Família dalain. Csepregi Évát közvetlen és kedves előadónak nevezte, aki többek között természetességének is köszönheti a közönség töretlen szeretetét.

cseva2


Gyerekként szeretett bele a színpadba, az éneklés kezdetben hobbinak indult – idézte fel pályafutása kezdetét Csepregi Éva előadóművész. Hozzátette, hogy az első igazi megmérettetést a Ki mit tud? tehetségkutató verseny jelentette, majd lassan a zenélés hobbiból szakmává vált. „A mélyvízben tanultunk meg úszni, tanultuk meg a szórakoztatás, a zene művészetét” – mondta, emlékeztetve arra, hogy akkoriban a tánczene, a popzene nem volt igazán elfogadott műfaj.
Csepregi Éva azt mondta, hogy a Neoton Famíliával hosszú, tartalmas és sikeres időszakot éltek át, de szólólemezei is sikeresek lettek. „Akkoriban eltaláltuk a magyar szívek ritmusát” – fogalmazott, kiemelve, hogy koncerteztek Spanyolországban, Japánban, Dél-Koreában, Szingapúrban, és céljuk mindig a magyar popzene népszerűsítése volt.
A januári életműkoncerten a Neoton Família dalai mellett a szólólemezekből is hallhatók lesznek számok – mondta, kiemelve: nagyon büszke arra, hogy a zenekar még most is teltház előtt játszik, a közönség még mindig kíváncsi a dalaikra.
Balassa János koncertszervező ismertetése szerint két részből áll majd a január 6-i életműkoncert, amelyen Csepregi Éva az erre az alkalomra létrehozott zenekarral lép majd fel. A dalok új hangszerelésben lesznek hallhatók Dezső Balázs jóvoltából.
Az esemény rendezője Radnai Márk, a színpadkép 4K felbontásban lesz látható, így a koncertet tűéles minőségben lehet majd követni a helyszínen a képernyőkön keresztül – hangsúlyozta a koncertszervező.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert