Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Meghalt Tom Wilkinson brit színész

Elhunyt szombaton Tom Wilkinson brit színész; az Alul semmi és a Michael Clayton sztárja 75 éves volt.

A család bejelentése szerint a színészt családja körében, váratlanul érte a halál.
Wilkinsont kétszert jelölték Oscar-díjra, 2001-ben a legjobb férfi főszereplő kategóriában A hálószobában című filmben nyújtott alakításáért, majd 2007-ben a legjobb mellékszereplő kategóriában a Michael Clayton című filmben nyújtott játékáért.
Wilkinson legutóbb az Alul semmi alapján készült, a Disney+ sorozatában játszott régi színésztársai, Robert Carlyle és Mark Addy társaságában.
Az eredeti film 1997-ben hatalmas közönség és szakmai siker volt, számos kategóriában jelölték Oscar- és BAFTA-díjra. Wilkinson ez utóbbit el is nyerte a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.(A film rendezője, Uberto Pasolini a legjobb film, Robert Carlyle pedig a legjobb férfi főszereplő BAFTA-díját kapta.)
Wilkinson Leedsben született, 18 éves korától foglalkozott színészettel. Élete során több mint százharminc filmben szerepelt, köztük olyan kiemelkedő alkotásokban mint a Grand Budapest Hotel, Lány gyöngy fülbevalóval, Batman: Kezdődik, Egy makulátlan elme örök ragyogása, valamint több BBC-adaptációban, köztük az Értelem és érzelem Jane Austen-regény tévéfilmváltozatában. (MTI)