Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paul McCartney visszakapta fél évszázada ellopott hangszerét

Paul McCartney visszakapta több mint 51 éve ellopott basszusgitárját.

Az ex-Beatle hangszerének megtalálására tavaly Lost Bass néven szerveződött projekt, amely sikerre vezetett.
Az ex-Beatle Höfner basszusgitárját egy furgonból lopták el 1972-ben, a hangszerre tavaly ősszel egy sussex-i ház padlásán akadtak rá. Paul McCartney hihetetlenül hálás, amiért újra kézbe foghatja – idézte a bbc.com a zenész szóvivőjét.
A basszusgitárt McCartney még a Beatles világhírűvé válása előtt, 1961-ben vásárolta Hamburgban, ahol a csapat hónapokon át különböző éjszakai klubokban zenélt. A hangszer végigkísérte pályafutását a Beatles-ben, olyan daloknál használta, mint például a Love Me Do vagy a She Loves You. A lopás 1972 októberében Nyugat-Londonban történt, és évtizedeken át nyoma veszett a Höfner 500-asnak.
Paul McCartney nagyon kedvelte basszusgitárját, és tavaly a Höfner céghez fordult, segítsen a megtalálása érdekében. A Lost Bass néven alakult projektben hangszeres szakértők és újságírók is dolgoztak. A felhívásra egy sussex-i család is jelentkezett azzal, hogy a padlásukon van egy régi basszusgitár.
Mint most kiderült, a több mint ötven éve ellopott basszusgitárt a tettesek eladták egy pub bérlőjének, a hangszer ezután került Sussex-be, ahol évtizedeken át pihent egy családi ház padlásán.
A Höfnert McCartney 1961-ben 30 fontnak megfelelő német márkáért vásárolta Hamburgban. A hangszer jelenlegi árát egylőre nem határozták meg, de a Lost Bass csapata szerint többet ér, mint az eddigi rekordösszeg, amelyet árverésen hangszerért fizettek: ez Kurt Cobain gitárja volt, amelyért 2020-ban 6 millió dollárt fizettek. John Lennon gitárjáért ötven évvel annak ellopása után 2,4 millió dollárt fizettek. (MTI)