Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Zsurzs Kati vehette át a Gobbi Hilda-díjat

Zsurzs Kati színművésznek ítélték oda a Gobbi Hilda-díjat.

Az elismerést hétfőn, a Játékszín Nyolc nő című előadása után a színpadon adta át Hegedűs D. Géza, a MASZK Országos Színészegyesület elnöke.
A díjat a MASZK kezdeményezésére a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a MASZK alapította 2001-ben, a több évtizedes színpadi múlttal rendelkező színészek erkölcsi megbecsülése és társadalmi rangjának emelése céljából – olvasható a Játékszín MTI-hez eljuttatott közleményében.
Mint írják, a Gobbi Hilda Életműdíjat azok a színészek kaphatják, akik hosszú pályafutásuk során állami elismerésben nem részesültek. A díjazottakat a beérkező javaslatokból a MASZK vezetősége mint kuratórium választja ki.
A közleményben Hegedűs D. Gézát idézik, aki elmondta: az Aase-díjas Zsurzs Katit a Halhatatlanok Társulatának soraiba is megválasztották már, az állami elismerés mégis elmaradt ezidáig. Zsurzs Kati emblematikus szerepei között említette a Fekete város Brigittáját, az Abigél Kis Mariját, A kék madár Tyltyljét, kiemelte, hogy színpadi szerepei felsorolhatatlanok, és nagy tisztelettel és szeretettel adja át a MASZK elismerését valamennyi magyar kollégája nevében.
Mint írják, Zsurzs Kati elsősorban Gobbi Hildának köszönte meg az általa alapított elismerést, majd azoknak a művészeknek, akik életben tartják a díj odaítélését. „Egy szeretetből megszavazott, szakmai szempontból is fontos díj nagyon sokat segít az embernek ezekben a vérzivataros időkben” – hangsúlyozta a színész.

Fotó: MTI