Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Meghalt O.J. Simpson egykori amerikaifutball-sztár és színész

O.J. Simpson 76 éves volt.

Meghalt O.J. Simpson egykori amerikaifutball-sztár és színész, akit az 1990-es években a volt felesége elleni gyilkosság vádjával állítottak bíróság elé, de végül felmentettek.
A közismert amerikai médiaszemélyiség halálát családja jelentette be csütörtökön közösségimédia-oldalán. A bejegyzés szerint Orenthal James Simpson gyermekei és unokái körében hunyt el Las Vegasban, daganatos megbetegedés következtében.
O.J. Simpsont a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) máig meghatározó alakjaként emlegetik, aki 1969-től 11 szezonon keresztül játszott, elsősorban a Bufallo Bills csapatának tagjaként. Az amerikai sporttörténet egyik legjobb futójátékosaként (running back) tartják számon.
Az 1970-es és 1980-as években több mozifilmben is szerepelt, többek között a Csupasz pisztoly-filmekben nyújtott emlékezetes alakítást.
1994 júniusában Los Angelesben letartóztatták volt felesége, Nicole Brown Simpson és barátja, Ron Goldman elleni gyilkosság vádjával. A bírósági tárgyalást az Egyesült Államokban az „évszázad pereként” emlegették, és élő televíziós közvetítésben lehetett követni. Az esküdtszék 1995. október 3-án ártatlannak találta, ami komoly vitához vezetett, mert a jogi szakértők többsége szerint a bizonyítékok meggyőző erejűek voltak. 1997-ben egy másik, kártérítési perben felelősnek találta a bíróság a két halálesetért, és 33,5 millió dollár megfizetésére kötelezte.
O.J. Simpson mindvégig tagadta a kettős gyilkosság elkövetését.
Az egykori futballsztárt 2007-ben ismét letartóztatták, miután összetűzésbe keveredett sportereklye-kereskedőkkel egy Las Vegas-i hotelben. A bíróság elítélte, és 9 évet töltött börtönben többi között fegyveres rablás miatt. 2017-ben kegyelemmel szabadult. A büntetőeljárásban azt állította, hogy a letartóztatásához vezető összetűzés idején tőle ellopott sportereklyéket akart visszaszerezni. (MTI)