Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az MBH Bank a magyar piacon elsőként akadálymentesített bankkártyákat vezetett be

Az MBH Bank a magyar pénzügyi piacon elsőként látássérültek számára kifejlesztett akadálymentesített bankkártyákat vezetett be augusztusban.

A közlemény szerint a Mastercard vak és gyengénlátó emberek számára fejlesztett Touch Card funkcióval rendelkező, akadálymentesített bankkártyák különböző bevágásokkal rendelkeznek, így érintéssel könnyen azonosíthatók. A hitelkártyán négyzet alakú, a betéti kártyán félkör, a prepaid kártyán pedig háromszög alakú a bevágás – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t.
A Touch Card megoldás a több mint 80 ezer látássérült mellett az idős emberek életét is könnyebbé teheti és segítségével egyszerűen meg lehet különböztetni egymástól az egyes bankkártyatípusokat – közölte a társaság.
A közleményben Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a pénzintézet mindennapi működésében a diszkrimináció-mentesség és az esélyegyenlőség megteremtésére törekszik, és elkötelezett amellett, hogy a hazai pénzügyi piacokon a fenntartható gazdasági működés megteremtésének kulcsfontosságú szereplője legyen.
Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója hangsúlyozta: a ma még különlegességnek számító megoldás pár éven belül a standard kártyakibocsátás részévé válhat.
Az MBH Bank augusztus végén megjelent első féléves beszámolója szerint – amely tartalmazza a korábbi MKB Bank és a Takarék Csoport, a tavaly beolvadt Budapest Bank és a sikeresen átvett Sberbank hitelállomány számait – a mérlegfőösszeg 1,3 százalékkal, 10,1 milliárd forinttal mérséklődött egy év alatt, és 747,9 milliárd forintot tett ki 2023. június végén. A nettó kamatbevétel egy év alatt 12,4 százalékos, 0,4 milliárd forintos növekedést mutatva elérte a 3,3 milliárd forintot.
A MBH Bank Nyrt. 2023. első félévi adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt az idei első fél évben, ami 50,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva, a bevétele pedig 51 százalékkal, 327,9 milliárd forintra nőtt.