Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Egy évvel később kerül a mozikba az Avatar 3. és a Bosszúállók: A Kang-dinasztia is

A filmvállalat nem részletezte a halasztás okát.

A Disney átrendezte készülő filmjeinek tervezett bemutatóját: az Avatar 3. és a Bosszúállók: A Kang-dinasztia is egy évvel később kerül a mozikba – számolt be róla szerdán a BBC News.
Jon Landau, az Avatar producere azonban azt írta a Twitteren, hogy több időre van szüksége a filmek készítőinek a produkciók befejezéséhez.
A forgalmazási naptár felborításának a hollywoodi írósztrájkhoz is köze lehet ágazati elemzők szerint, mivel a munkabeszüntetés miatt számos produkció leállt, s ez hatással lehet a tervezett bemutatókra.
– Az ilyen filmeket nem lehet forgatókönyv nélkül készíteni (bármit mond is néhány kritikus), és mivel a sztrájkoló írók most nem dolgoznak rajtuk, a dolgokat el kell halasztani – magyarázta a Gizmodo médiaportál.
A Disney keddi bejelentése szerint James Cameron Avatar-sorozata jó sokat csúszik: az Avatar 3. a korábban tervezettnél egy évvel később, 2025 decemberében kerül a mozikba, az Avatar 4. 2029 decemberében, az Avatar 5. pedig csak 2031 decemberében várható.
A 68 éves Cameron ugyanakkor a közelmúltban arról is beszélt egy interjúban, hogy talán már meg sem rendezi a képzeletbeli Pandora bolygón játszódó sci-fi negyedik és ötödik részét.
A Star Wars-univerzum újabb epizódjai is késnek: a széria egyik részét 2025 decembere helyett 2026 májusában mutatják be, egy másik epizód pedig 2026 decemberétől látható majd.
A Disney legutóbbi Star Wars-filmje 2019-ben debütált a mozikban.
A forgalmazási naptár felborítása a Marvel-sorozatokat is érintette: a Bosszúállók: A Kang-dinasztia című film szintén egy évet csúszik, 2025 májusa helyett 2026 májusában kezdik vetíteni.
A további szuperhősfilmek közül a Captain America: Brave New World című produkció bemutatása 2024 májusáról 2024. júliusra csúszik, a Thunderbolts 2024 decemberében, a Penge 2025 februárjában, a Fantastic Four pedig 2025 májusában debütál az új mozis kalendárium szerint. (MTI)