Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Donald Trump ártatlannak vallotta magát a minősített iratok ügye miatt ellene felhozott vádakban

Ártatlannak mondta magát Donald Trump volt amerikai elnök a bíróságon az otthonában tárolt minősített iratok ügye miatt ellene felhozott vádakban.

A volt elnököt 37 rendbeli szövetségi bűncselekménnyel vádolják az otthonában tárolt, elnöki időszakából származó minősített iratokkal összefüggésben.
A Donald Trump elleni vizsgálatok felügyeletére, az igazságügyi miniszter által kinevezett különleges ügyész a volt elnököt többi között az igazságügyi szervek munkájának akadályozásával, a hatóságok félrevezetésével és a kémkedésről szóló törvény megsértésével vádolja.
A politikus floridai rezidenciáján tavaly augusztusban tartott bejelentés nélküli házkutatást a nyomozóhatóság, ahol a lefoglalt iratok között 102 minősített dokumentum is volt, köztük nemzetbiztonsági jelentőségűek.
A tárgyalóteremből származó beszámolók szerint Donald Trump ügyvédje útján közölte a bíróval, hogy ártatlannak tartja magát az ellene felhozott vádakban. Azt megelőzően Donald Trumpot a büntetőeljárás szabályainak megfelelően nyilvántartásba vették.
A keddi bírósági megjelenés előtt Donald Trump a közösségi oldalán megismételte, hogy az eljárást az ellene zajló „boszorkányüldözés” részének tartja.
A volt elnök az ellene történt újabb vádemelésről saját maga számolt be még múlt csütörtökön, és akkor egy videóban a nyilvánosság előtt is kijelentette, hogy ártatlan.
Kedden a Miami bíróság épületénél mellette és ellene tüntetők fogadták Donald Trumpot, valamint kisebb szimpátiatüntetést New Yorkban a Trump-toronyháznál is tartottak támogatói. (MTI)