Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Már csak két nap és érkezik az emelt nyugdíj

Átlagosan 52 ezer forint pluszpénzzel számolhatnak júliusban a nyugdíjasok.

Akik bankszámlára kérték az utalást, már július 12-én megkapják a július havi nyugdíjuk mellett a nyolc havi nyugdíj után járó emelést is – tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hozzátette, hogy a kiegészítő emeléssel mintegy 2,5 millió nyugdíjasnak együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt folyósít az államkincstár.

A bankszámlára két utalás érkezik, az első a júliusi, 3,9 százalékkal emelt nyugdíj, míg a második a január-júniusi hathavi időszakra visszamenőlegesen járó emelés összegét és a 13. havi nyugdíj különbözetét foglalja magában, egy összegben – ismertette.

Aki postai úton kapja a nyugdíját, annak a szokásos naptári napon viszi a postás a kiegészítő emeléssel növelt nyugdíjat és a visszamenőlegesen járó korrekciót – mondta az államtitkár. A postai kifizetések esetében az utalványon látható a két kifizetés összege – jegyezte meg.

„A kormány, ahogy minden évben, idén is garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést” – hangsúlyozta Tállai András. Emlékeztetett, hogy a januári, 5 százalékos nyugdíjemelés után a háborús infláció miatt idén júliusban érkezik az évközi nyugdíjkiegészítés. Újabb nyugdíj-korrekcióról pedig ősszel – az éves várható infláció mértékének ismeretében – tud majd dönteni a kormány – ismertette, hozzátéve, „mindezek mellett az idősek védelme érdekében jövőre is biztosítjuk a 13. havi nyugdíjat”.