Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az uniós tagállamok megállapodtak a tizenegyedik szankciós csomagról Oroszországgal szemben

A megállapodást az uniós nagykövetek szintjén kötötték meg Brüsszelben.

Az európai uniós tagállamok megállapodtak az Oroszország elleni legújabb, tizenegyedik szankciós csomagról, amelynek többek között az a célja, hogy megakadályozza a Moszkva ellen korábban bevezetett szankciók végrehajtásának megkerülését – jelentette be az Európai Unió Tanácsának svéd soros elnöksége szerdán.
Az intézkedések megtiltják az olyan javak és technológiák Oroszországon keresztül történő továbbítását, amelyeket az orosz hadsereg saját céljaira felhasználhat, vagy támogatják az orosz védelmi és biztonsági ágazatot.
Az intézkedések lehetővé teszik továbbá, hogy korlátozásokat vezessenek be az érzékeny kettős felhasználású technológiák eladására, valamint olyan országba szállításra, ahonnan Oroszország megvásárolhatja őket.
A szerdai megállapodás értelmében az EU meghosszabbítja öt orosz államilag finanszírozott médiaszolgáltató műsorszórási engedélyének felfüggesztését az unió területén.
Tavaly júniusban az EU betiltotta területén az Oroszországból tengeren szállított nyersolaj és kőolajtermékek vásárlását, importját és átvételét. Ennek megerősítéseképpen az új szankciós csomag megtiltja az uniós kikötőkbe való belépést azon hajók számára, amelyek hajóról hajóra történő áruszállítást végeznek, amennyiben alapos okkal feltételezhető, hogy a rakomány orosz eredetű.
A szerdán elfogadott megállapodás emellett további 71 személyt és 33 szervezetet sújt korlátozó intézkedésekkel, az Ukrajna elfoglalt területeiről származó ukrán gyermekek illegális deportálásában játszott szerepük miatt. (MTI)