Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Utcabállal emlékeznek Fábián Julira a Budapest Parkban

A hat évvel ezelőtt elhunyt, népszerű énekesnő születésnapján, július 9-én ingyenes, regisztrációhoz kötött programsorozatot tartanak a Fábián Juli Emlékalapítvánnyal közösen.

A programon aznap 16 órától várják az érdeklődőket utcazenészekkel, a Karzat Színház interaktív Vándor Vurstli produkciójával és egy kétórás, rengeteg vendéget felvonultató Random Trip koncerttel – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.
Színpadra lép Sena (Irie Maffia) – ének; Zentai Márk (Mörk) – ének; Péterffy Lili (Lele) – ének; Tóth Vera – ének; Saiid (Akkezdetphiai) – rap; MC Kemon (Irie Maffia) – rap; Delov Jávor – dob; Dj Q-Cee – lemezjátszó, beatbox; Borbély Mihály – szaxofon; Gábor Andor „UFO” (Aranyakkord) – ütőhangszerek; Cséry Zoltán – billentyű; Udvarhelyi Gábor – gitár; és Bata István – basszusgitár.
A Budapest Park kezdeményezésére tavaly év végén a Soroksári útnak a koncerthelyszínhez eső részét Fábián Juli térre nevezték át.
– Egy hatalmas, vidám összejövetel lesz, amelynek a kötött program mellett ugyanolyan fontos része a kötetlen együttlét. Juli számára a legértékesebb dolog a barátaival töltött idő volt – karrierje egy korai fesztiválfellépését át is akarta rakatni másik napra, mert már elkezdte szervezni a szülinapi buliját. Így született meg a gondolat, hogy július 9-én idén utcabált rendezünk a róla elkeresztelt téren, Juli dalaival – idézte Szepesi Mátyás zenészt, a Fábián Juli Emlékalapítvány kuratóriumi elnökét a közlemény.
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Budapest Park weboldalán és a helyszínen is lehetőség van adományozni – ezzel teljes egészével a Fábián Juli Emlékalapítványt lehet támogatni, amely olyan zenészeket és zeneipari háttérmunkásokat segít, akik hosszan tartó betegségük miatt nem tudnak dolgozni.
Fábián Juli 2017. december 16-án, mindössze 37 évesen hunyt el rákbetegségben. A hazai dzsessz- és popzenére komoly hatást gyakorló előadót, dalszerzőt, szövegírót különleges alt hangja és sajátos énektechnikája ikonikussá tette a zenei életben.
A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. Számos sikeres produkció részese volt, szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektric-ben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is.