Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Halász Judit 17 évig küzdött hepatitisszel – Videó

Máig sem tudni, hogyan fertőződött meg.

Halász Juditnál a 2000-es évek elején diagnosztizáltak mellrákot. Megviselte a kór, de sikeresen meggyógyult, a betegségéről pedig azóta többször is nyilatkozott, hogy erőt adhasson azoknak, akik szintén rákkal küzdenek.
A színésznő a minap a Telex Rákeltérítő című podcastjének vendége volt, ahol elárulta, hogy a gyógyulását annak idején egy májbetegség is megnehezítette. A harmadik kemoterápiás kezelése előtt derült ki, hogy Hepatitis C-vel fertőződött meg.
– Senki nem tudja, honnan jött. Egy olyan májbetegség, amit csak vér útján lehet elkapni. Máig nem tudjuk, ez mitől volt. 17 évig éltem így, ezzel a betegséggel. A tizenhetedik évben néztem a televíziót este, és azt mondták, a Hepatitis C gyógyszerét kitalálták. ’89-ben fedezték fel a vírust, nekem azalatt az idő alatt két barátom meghalt ebben a betegségben – mondta a színésznő, aki egy ideig csak azzal volt tisztában, hogy rossz a májfunkciója, ami miatt több vizsgálaton is járt, de ezek során nem jöttek rá az orvosai, mi állhat a dolog mögött.
Végül egy síeléses-kiruccanás során gyengült el, belázasodott, mire pedig hazaért, már lábra sem tudott állni. A háziorvosa tanácsára a kórházban kért segítséget, ahol további vizsgálatok vártak rá: fényt derítve a májfertőzésére. Ellenszer ekkor még nem volt, így a kórházban kapott kezelést, amivel le tudták csökkenteni a vírusszámot olyan mértékben, hogy hosszú évekig együtt tudott élni a hepatitisszel, mielőtt feltalálták volna a gyógyszert, amivel végleg maga mögött hagyhatta a kórt.